Merhaba,
Tüm çiçeklerimi öldüren bu hastalık ile nasıl mücadele edebilirim? Lütfen yardım edin. Çok güzel gelişen Zinnia çiçeğimin yapraklarında birden beyaz küf gibi lekeler oluşmaya başladı ve zamanla tüm bitkiyi un serpmişsin gibi bembeyaz yapıp öldürdü. Aynı hastalık Dahlia yıldız çiçeğimdede baş gösterdi yapraklarında küçük küf gibi unsu yapılar oluştu zamanla tüm yapraklar una batırılmış gibi oldu ve çiçek öldü. Şu anda aynı durum onbiray çiçeğim, haseki küpem, çin karanfilim ve hüsnu yusuf çiçeklerimdede baş gösterdi bu nedir? ben tüm çiçeklerimi bu hastalık yüzünden kaybetmek üzereyim lütfen yardımcı olun. Aşağıda Zinnia ve Hüsnu yusufun yapraklarının fotoğrafını ekledim ama cep telefonumla çekmek zorundayım yakın çekim olarak net çekmiyor bir bakarmısınız. Tam olarak tarif edecek olursak forumun
Bitki zararlılarını tarif edebilmeniz için örnek fotoğraflar bölümünde
beyaz pamuksu yapılar (külleme) olarak gösterilen fotoğraf tam olarak benim bitkilerin durumunu gösteren fotoğraf
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1149283825
sanırım hastalık külleme olabilir nasıl bir ilaç kullanmalıyım Zonguldakta bulabileceğim en iyi ilaç SARBAN 4E başka doğru dürüst ilaç bulunmuyor ilacın yanı sıra ev yapımı bir şeyler sorunu çözermi? Lütfen Yardım bekliyorum.