View Single Post
Eski 18-09-2008, 16:31   #11
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
2/B işini daha gerçekçi düşünelim.

Merhaba,

Sn. Arzu Kasapoğlu,

Yiğit Bulut'un yazısı 2/B ler ile ilgili problemin yaratacağı neticeleri tam anlamıyla ortaya koymuş. Çok güzel ama yeterli değil. Çözüm ne ?

Şimdiye kadar 15 den fazla hükümet ve bu hükümetlerde yer alan bir o kadar parti gördüm. Hiçbiri kırsal kesimden şehirlere gelen veya kendi bulunduğu şehir veya ilçede devlet veya orman arazisinden rant sağlayanları cezalandırabilen ne parti ne proje gördüm. Seçim zamanlarında daha da hız kazanan devlet arazisinden pay kapma ve rant sağlama işi hiç azalmadı.

Sebebi doğal olarak insanların hırsı. İlk başta arazinizin yanına gelip derme çatma naylonların içinde yaşayan kişilere acıyıp yardım ediyorsunuz. Eski eşyalarınızı onlara veriyor ve yaşamalarını destekliyorsunuz. Bazılarının hanımı evinize temizliğe geliyor. Hiç giymediğiniz giysilerinizi hediye ediyorsunuz. Yağmurdan, kardan korunmalarına yardımcı oluyorsunuz. Ama 10 yıl içinde 2 veya üç seçim döneminde, ilk önce belediyenin yıktığı derme çatma gecekondusu, ikinci seçimde iki katlı bina oluveriyor. Üçüncü seçim döneminde ise tapu tahsisi belgesi alanlar artık yerlerini müteahhide verip birkaç kat ranta bile ulaşabiliyorlar. Biz de bakakalıyoruz. Ve kira ödemeye devam edip, ev sahibi olabilmek için, bir yerlerden fedakarlık yapıp girdiğimiz kooperatifin taksitlerini ödemeye çalışıyoruz. Eğer doğru telafuzu istiyorsanız evet ben de bu salaklardan biriyim.Yıllarca kanunlara uydum, güvendim, çalıştım. İşte adalet

1957 İstanbul, Şişli doğumluyum. Mecidiyeköyde bulunan Beytem Hanın önlerinde uçurtma uçururken, köylerinden geip gecekondu yapanlar kazandı. Ben ise eğitimime devam edip okudum 15 yıl okudum. Beş seçim dönemi sayılır.
Kaç gecekondu yapabileceğimi siz hesaplayın. Öğrencilerime, yıllarca kanunlara uyulması gerektiğini ve doğruluğu öğretmeye çalıştım.

Yılların birikimini Çanakkale, Bayramiçte arazi alarak değerlendirdim. Orman idaresi tapudan aldığım ve almadan önce orman ile bir ilgisinin olup olmadığını ormana sorduğum halde 6 yıl sonra arazime dava açtı. Sonrası malum tapum iptal edildi. Birileri devletin arazisine sahip olurken ben devletin kapı gibi tapusuyla aldığım arazimi devlete kaptırdım.

Bunları niye yazıyorum anladınız mı? 2/B lerin satılmaması, eğer problemi ortadan kaldıramayacaksanız çözüm değil. Yenileri olacaktır. İnsanlar boş durmuyor. Onun için akılcı ve adil çözüm bulmalısınız yoksa karşı çıkmak boşa olur.

Yenilerini önleyemediğiniz gibi devlet arazisinden yıllardır faydalanıp nemalananları ödüllendirmiş olursunuz. Kendiniz gibi doğruluktan yana olanları da cezalandırırsınız. Çünkü 2/B arazileri devletin yani milletin yani hepimizin. Bir daha düşünün derim.

Ayrıca 2/B yapılan sahalar sadece bu tip işgalcilerden oluşmuyor. Mesela Edremit Körfezinde ve daha birçok yerde bayırlarda yetiştirilmiş Zeytin Ağaçları sahipli 3573 sayılı Zeytinciliğin ıslahı hakkında kanun ile ve başka yasalar ile korunmuş başka haklar var. Kıyılardaki arazilerde bir sürü problemler var. Kısaca bu problem bazı kişilerin aksettirdiği kadar kolayca reddedilecek ve ertelenecek bir mesele değil. Lütfen bu konuda gerçekleri araştırın.

Bir daha gerçekçi olarak düşünün ve eğer yine karşı çıkmak istiyorsanız çıkınız.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön