View Single Post
Eski 17-09-2008, 02:21   #16
Anjel
Yeni Üye
 
Anjel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
merhabalar. ben yaklaşık 8 senedir kardelen yetiştirmek istiyorum. 2 defa da girişimde bulundum ama başarısız oldum. ilki ankaradaydı. yaprakları fln vardı ama çiçek açmadı. öteki ise istanbuldaydı, yaprakları vardı yine, sapı fln da çıktı ama yine de o melek gibi beyaz çiçeğini göremedim ardından da bir daha çıkmadı.

bu forumu görünce yine kardelen yetiştirme sevdam ateşlendi. arada bir çiçekçilere kardelen soğanı olup olmadığını sorduğumda bana kasımda gelir cevabını verdiler hep. o yüzden hazır vakti yaklaşmaya başlamışken bende araştırmamı yapayım istedim.

ben hala istanbuldayım. ve bahçemiz fln yok ne yazıkki. sitede oturduğum içinde kafama göre oraya buraya çiçek dikemeyeceğimi biliyorum. sonunda gidip koparmaları muhtemel çünkü gereksiz sıkı kurallar var. ama balkonda yetiştirmeme kimse karışamaz sonuçta.

güzel bir kardelene sahip olmak için neler yapmam gerekir? daha önce hiç çiçek yetiştirebilmişliğim yoktur bu yüzden toprağın ne kadar derinin dikmek gerektiğinden tutun ne sıklıkla sulamak gerektiğine kadar hiç birşey bilmiyorum.

beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. çünkü kardelen çiçeklerine aşırı bir sevgi duyuyorum. internetten resimler, hikayeler ve şiirler topluyorum, yine de yetiştirmekten hiç birşey anlamıyorum.

şimdiden teşekkürler

Anjel (Kardelen)

Anjel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön