View Single Post
Eski 16-09-2008, 14:22   #5
hexus
Ağaç Dostu

hexus's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi babilkusu Mesajı Göster
bilgekaan arkadaşımızın konusuna affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum.

Ananas çok ilgimi çeken ve yemekten büyük zevk aldığım bir meyve bende yetiştirmeyi düşündüm. Çekirdekten yetiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki durumu görünce iki türlü de denemeye karar verdim. Ananas hakkında kısa bir araştırma yaptım. Buraya yazan arkaşların bazılarında ısı ve iklim sorularıyla karşılaştım belki cevap veren olmuştur (bütün cevapları okuyamadığım için bilmiyorum) yine de araştırmamadan kısa bilgiler vermek isterim.

Ananas ilk Güney Amerikada bulunmuş sonra İngiltere ve Fransaya taşınmış oralarda da yetiştirilerek yayılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere ananas için sıcak bir iklime gerek yok. Çekirdektende yetiştiği bilinmektedir, fakat bilgekaan'ın ve diğer arkadaşların deneyimleri gösteriyor ki çillendirerek yetiştirmek daha pratik ve hızlı bir yol.

Bende başarıya ulaşacak olursam sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sağlıcakla ve esen kalın ağaç dostları...
Sıcak iklime gerek duyar ; Ananas bitkisi 33 C sıcaklıkta optimum gelişir. 40 C ve yukarısı sıcaklıklar güneş yanıklarına sebep olur . 18 C derece hava sıcaklığının altında dormant hale geçer. 13 C sıcaklıkta gelişimi tamamen durur. -1 C sıcaklıkta ise ölüm noktasıdır.

hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön