Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 13-09-2008, 02:23   #478
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Merhabalar,

Plumeria'mı yaz başında çimlendirmiştim. Bir süre önce altında tek deliği olan porselen saksıma ektim. Başta bir toparlama süreci geçirdi. Yaprak sarartıp yeni yapraklar çıkardı. Toparlamaya başlayınca artık gübreleme vakti gelmiştir heralde deyip NPK gübre aldım. Önerilen dozun yarısını içeren sulama suyu hazırladım. Haftada bir toprağına ve yapraklarına (üzerinde öyle yazıyordu) püskürtüyorum. Pamuktan toprağa geçirdiğimden beri balkonumda öğleden sonra akşama kadar güneş alan bir yerde duruyor. Güneşle ilgili bir sıkıntısı yok. Bana da alışmayla ilgili gibi geliyor.

2 haftadır sürekli şehir dışına çıkıyorum. O yüzden haftada bir sulayabildim. Az sulamak yaradı galiba. Gittikçe daha sağlıklı hale geliyor.

Yalnız yaprakları hala küçük çıkıyor. Fotoğraf yayınlayan arkadaşların plumerialarının yaprakları daha büyük gibiydi sanki. Yaprakları büyütmesi için daha çok mu gübre vermeliyim yoksa zamanı gelince daha büyük yapraklar açacak mıdır sizce?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön