View Single Post
Eski 13-09-2008, 00:11   #1833
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
...yeni ekilen alanda kurumalar başladı. Kontrol ektiğimde kurumaların kökten olduğunu gördüm. Tohumun cinsinden olabilir mi?
.. Yani demek istediğim ben bütün bu otları -geniş yapraklı olsun olmasın- nasıl bitirebilirim? ki Mart ayında bir daha bütün olarak çim alanı yapayım?
Bazen de kendi kendime boşver bas ayrık tohumunu diyorum. Ama istediğim ayrık tohumu da öyle gül gül kocaman sert yapraklı olmamalı, çim görümüne en yakın olanı olmalı.
...
Çimde yabancı ot mücadelesi zor iş. Geniş yapraklıları selektif ot ilaçları ile öldürürsünüz ama dar yapraklılar ... Roundup kullanırsanız ne var ne yok öldürürsünüz. Ama dökülen tohumlardan çıkanlar için yeniden araziyi sulayıp beklemeniz gerek. Onlar da çimlenince bir ilaçlama daha yapmalısınız. Hatta ot yoğunluğunuza, kullanacağınız hayvan gübresine bağlı olarak çıkış öncesi iki kez bu işi yapmak bile gerekebilir. Ondan sonra ekim yapabilirsiniz.

Bu arada ayrık tipi çimler sizin ikliminiz için uygun olmaz. Zaten yapısını da beğenmezsiniz.

Yeni ekili alanlardaki kurumalara gelince muhtemelen mantar hastalıklarından kaynaklanmıştır. Tohumla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yeni tesis edeceğiniz alanda ekim yapmadan önce tohumu çökertene karşı ilaçlayın. Tohum kutusuna 1 kilo tohuma 1 tatlı kaşığı Captan veya Pomarsol karıştırın. İyuice çalkalayıp tohumun toza bulanmasını sağlayın, ekimi böyle yapın.Çıkış sonrası da gözlemleyin. Sulama sisteminize bir tank ilavesiyle ilaçlama ve gübrelemeyi basitçe ve rasyonel yapabilirsiniz.

Kolay gelsin Güler Hanım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön