View Single Post
Eski 12-09-2008, 22:38   #828
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
İlginiz için teşekkürler Mine Hanım,

1. ManpowerMZ %64 Mancozeb-%8 Metalaxyl
2. Thiovit 80WP
3. Alliset 80WP %80 Fosethyl-Al
4. Cabrio TR (Bunun ambalajı yok, 8-10 tür mantara karşı çok etkili yeni bir ilaç olarak tanıtılıp, deneme için poşette vermişlerdi)

Bu ilaçların bazıları aynı prensiple çalışıyor olabilir, açıkçası her gittiğimde bayiden başka bir tane verdiler, ev doldu, hangisi ne işe yarar o da belirsiz.Hepsinin kutusunda domates, salatalık vs. yazıyor, olmazsa evden uzaklaştırıp sadece 1 ya da 2 tane en işe yararını bırakayım, o konuda da yönlendirebilirseniz sevinirim.

Ama acil konu ortancalar
İlaçlarınız aslında farklı hastalıklar için. Bunlardan Cabrio tr yi duymadım. Etkili madde veremediğiniz için birşey diyemeyeceğim.

Thiovit malumunuz ıslanabilir kükürt. Bağda, süs bitkilerinde, sebzede külleme ve kırmızı örümcek için kullanılır. Sizin narenciyeniz vardı. Turunçgil tomurcuk akarı ve kırmızı örümceğinde kullanılır.
Manpower yalancı mildiyö ilacıdır.
Alliset ise, mildiyö, yalancı mildiyö ve yine turunçgillerde, zamk hastalığı, kahverengi çürüklük hastalığında kullanılır.

Yani hepsini evden uzaklaştırmayın.

Bu arada ortancalarınızın bütün bozuk yapraklarını temizleyin. Sanki dallarında da lekeler var. Uzun ve hasta dalları kesin. Elinizdeki ilaçlardan Manpower' ı ortancalarınızda kullanın.

Zaten dolu ilacım var demezseniz ben size bir de Captan almanızı söyleyeceğim. Aslında Benlate ve Captan isimli ilaçlar herzaman kurtarıcıdır. Ben ikisini karıştırıp kullanırım. Captan kontakt, Benlate ise sistemik etkili. Birlikte çok geniş bir yelpazede hem tedavi edici hem de koruyucu önleyici etkiye sahip oluyorlar. Yani bu iki ilaç benim olmazsa olmazlarımdan.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 13-09-2008 saat 15:58
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön