View Single Post
Eski 12-09-2008, 21:59   #217
ohrid65
Ağaçsever

ohrid65's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Zavallı begonvilim hâlâ çiçek açamadı. Dikkat ettim de, çiçekler, yaprak diplerinden çıkan dikenlerin yerine çıkıyor.Sanki bitki çiçek açarken diken dönüşüm geçiriyor ve çiçeğe dönüşüyor. Çiçeğin sapı önce sert başlıyor (tıpkı diken gibi), sonra yumuşuyor, renkli yapraklar oluşuyor ve ortasunda 3 küçük çiçek açıyor.

Benim begonvilin tüm yapraklarının dibinde diken var, yani hiç çiçek açacak gibi gözükmüyor..

Bahardaki kök kırılmasından sonra, kök geliştirebilmek için kendini yaprağa vermiş olabilir..
birde şunu deneyin begonvilinizin yanına başka çiçekli bir begonvil koyun çiçeklerde birbirini kıskanırmış dediler benim açmayan zambaklarım vardı çiçekli bir zambak koydum yanına açmayan zambak gerçekten açtı bodrumdan aldıgım begonvil ilk manisaya geldiğim gün çiçeklerini döktü ertesi günde yapraklarını kupkuru bir dal olmuştu sonra düzeldi yapraklandı çandarlıdan aldığım
başka çiçekli begonvili yanına ektim aldığımdan daha iri çiçekler açtı o kadar güzel oldularki umarım sizinkide çiçeklenir

ohrid65 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön