Konu: Arıcılık
View Single Post
Eski 12-09-2008, 16:24   #119
Aytaç Eroğlu
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Sayın hocam siz Trabzon'dan yazıyorsunuz muhtemelen de arılarınızın ırkı kafkas bu ırk bildiğim kadarıyla bizim Muğla ırkına göre biraz daha sakin. Yeni çıkmış bir oğul dediğiniz gibi arılar ballı olacağı için fazlaca saldırgan değildir. Ancak bir gün önce çıkmış olan bir oğul tutunduğu dala petek örer ve siz bunu tedbirsiz bir şekilde almaya çalışırsanız (yerli ırk için konuşuyorum) affetmez sokar..
Arkadaşlar kusura bakmayın ben karadenizliyim ya anlatamıyorum anlaşılan . Ben arının oğul verdiği zamandan bahsediyorum bir **** 2 gün geçmiş halinden değil
zaten oğul atan arı 3 bilemedin 4 saat sonrasıda bölgeyi terk ederek yeni kovan bölgesini arar. Bu sebepten benim bölgemde orman içlerine boş kovanlar yerleştirilir. Özelliklede karakovanlardır bunlar zira dallara ağaçlara yerleştirilmeleri daha kolaydır. Petek örülmüş bir daldaki arılar elbette çıplak elle tutulmaz. hatta arılar tutulmaz sadece dalı zarifçe kırıp kovan içerisine yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
Ve kamil bey haklısınız arılarım kafkas türüdür. çokda sakin sayılmazlar. Gerçi uzun zaman öncesinde idi ama bir arı saldırısı sonrasında ( ki maskeli olmama rağmen) vücudumun çeşitli bölgelerinden batmış halde 32 iğne çıkardım batamayıp elbise üzerinde kalanları saymıyorum. İyi bir şok dalgası yaşadım. o akşamı asla unutamam. Şimdilerde şükür allaha ki pek canım yanmıyor gerçi artık alıştık birbirimize.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön