Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emre albayrak
Abi bu kadar birbirine yakın çiçek açar mı? Bilemiyorum örnek fotolarda hep tek ve gösterişli çiçekler vardı ya o sebepten sordum.. Yani tomurcuğa benziyor ama çok yakınlar sanki birbirlerine..
|
Başlığın
17. mesajında çiçek fotoğrafları var, oradaki pembe çiçeklerdeki yapıya benzettim ben, elimdeki kitaplarda da böyle gruplu çiçekleri var.
Tek tek gösterişli çiçeklerin fotoğraflarını görmemizin nedeni satıcıların fotoğraflarda tek çiçeği soyutlayarak biraz güzelleştirme çabası sanırım.Sonuçta karmaşadan tek bir çiçek ayırınca daha güzel görünüyor, satış için etkili bir yol
Arzu Hanım, hayır, tohumlardan yetişen bitkilerin çiçekleri en erken, o da zor ya, seneye açacak.Bu çiçek verdiğini düşündüğümüz plumeria çelikten çoğaltılmış, Palmiye Merkezi'nden almıştım.
En küçük çiçeksiz boyunu almıştım o yüzden renk garantisi veremediler, ya beyaz ya kırmızı çıkacak, umarım kırmızı çıkar
Deliksiz viyol olayına gelince, şimdi düşününce şöyle bir durum var; viyolde yer kalmayınca bir 8-10 tane fideyi fidan torbasına almıştım.Bu torbadakiler diğerlerine göre çok farklı büyüdü, bir türlü çözemedim nedenini ama az sayıda olunca bir kenarda kaldılar.Dün itiraz ettim ama sabah düşününce neden olmasın dedim.Bu torbalar da delikli ama delikleri çok küçük, zımba deliği, diğer viyollere göre daha fazla su tuttuğu kesin, belki de gözlemlediğiniz durum doğrudur.Bunu eski üreticilerden teyit etmek lazım yabancı forumlarda.
Yine de mantığım halen itiraz ediyor

Çünkü bir grup plumeriam da sera içerisindeydi ve sera da sürekli sisleme yapılıyor, günde 3 kez, bayağı da uzun sürüyor.Bu plumeriların kökü sürekli ıslak yani ama içlerinde en az gelişenler de onlar oldu.