= )) Arkadaşlar kusura bakmayın küçük bir işim vardı geç baktım cevaplara.. Şöyle ki çimlendirme toprağı olarak kaktüs toprağı kullanmıştım.. Ondan arda kalanlar ve torflu çiçek toprağını karıştırıp kullandım.. Bütün saksılarda bu karşım mevcut.. Yani hafif kumlu toprak diyebiliriz sanırım.. Kapların ilk başlarda bütün deliklerini açtım 4 adet 1 santim çağında drenaj deliği.. Bu saksılara geçirdiğim bitkiler evet ölmedi hala sağlıklı ama sanki bodur kaldılar.. Gövdeleri genişliyor sürekli yaprak döküp yenisini çıkartıyorlar.. Ancak deliksiz veya tek telikli kaplara koydıuklarım 2 ay sonra çimlendirmeme rağmen bunları geçtiler.. Hemde ilk çimlenenler gibi sabah güneşi alan yerde de değillerdi. .Sonra acaba güneşten mi kaynaklanıyor diyerek yerlerini değiştirdim.. Büyümeleri hız kesmedi ama bodurlar hala bodur.. = ) Yani elimdeki veriler bunlar olduğundan ben drenaj farkından oluyor dedim.. Ama tabi şu da olabilir.. Sonraki tohumlar daha iyi kalite olabilir.. Bilemiyorum.. Bu arada özel kişilere (sanırım bunun anlamını onca tohum takası veryansınımdan bilen bilir) plumeria tohumu verebilirim.. Hala daha 200-300 adet tohum mevcut bende.. Bu başlıkta sıkça yazan siz ve sizin gibi arkadaşlarıma talep olursa gönderebilirim..
|