View Single Post
Eski 10-09-2008, 19:49   #70
Halit Togay
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eskimo Mesajı Göster
Diyor Prof.Dr. Mikdat KADIOĞLU
Bir anlamda havuzlarla göletleri ayrı yere koymak gerekli sanırım.
Havuzlar yüzme sporu amaçlı,serinlemek amaçlı kullanılırken bu anlamsız göletler sadece doğal bir ortam yaratmak için,görsel zevk için yapılıyor.
Bir kaç projede okuduğuma göre;göletin suyu kimyasal kullanmadan,doğal yollardan biyolojik temizleme amaçlı doğal gölet canlıları ile süslendireceklermiş.
Olası bir su krizine karşı bu göletler sitelerin su ihtiyacını karşılamak için kullanılabilecekmiş....
Kuzenim bu yıl işlettiği havuz hakkında bana anlattıkları;
Havuzun suyu geçen yıl yaşanan sel felaketinde yoğun bir şekilde etkilenmiş ve kirlenmiş, buna rağmen bu havuz suyu değiştirilmeden 15 günlük ağır kimyasal bir çalışmayla temizlenmiş,
buharlaşmayla ve havuzu kullananların üzerinde taşıdığı ve yüzerken dışarı taşan suyun yıl boyunca en fazla 3-4 ton olduğunu ve bunu da şebeke suyundan temin edildiğini.. Efendim ben de öyle diyorum zaten . Yani yüzme havuzunun su kaybı yaratan bir yapı olmadığını söylüyorum. Belki yapım masrafları aşırı gelebilir veya ilk seferde doldurulan su veya katılan kimyasal maddelerle ilgili olarak endişelerimiz bulunabilir ama bir kez dolmuş bir havuzun su harcaması ciddi boyutlarda değildir, şebeke sızıntıları ve belediyelerin yeşil alan sulamasında kullandıkları yeraltı suyu gözönüne alındığında hiçbirşeydir. Havuz israftır ne kadar pahalı bir yapı diyenler önce senede 15 gün kullanılan yazlıklara baksınlar. Yılda 3-4 ton su hiçbirşey sayılmaz. Kendi su sayacınıza bakınız ve faturanızı kontrol ediniz kendinizin 15 20 günde yüzlerce kişinin girdiği bir havuzun yıllık tüketimi kadar su harcadığınızı göreceksiniz. Esas problem suyu kullanmak değildir suyu kirletmektir.
Halit
Havuzları sevmiyorum, hele hele vilların önündeki genel de kimsenin kullanmadığı, yıl boyunca kendi kendine buharlaşan bireysel havuzları hiç sevmiyorum.
Evet alıntının içine yerleştirdim yazacağımı.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön