Yıllar önce annemin bir arkadaşında yiyip tadını unutamadığım bir tatlı nın tarifini yazıyorum, oruçlu oruçlu insanın aklına binbir türlü şeyler geliyor bu da dün kafama takıldı aradım internette buldum ve eve gider gitmez yaptım
Malzemeler.
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
fındık veya ceviz içi
hamuru açmak için nişasta
serbeti icin;4 bardak seker, 4 bardak su
*ilk önce şerbetimizi hazırlayalım,yaklasık 20 dk. kaynatalım sonra limon suyunu ekleyerek 1-2 dk. daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
*diğer malzemeleri bir kabta yumusak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
*üstüne bol ceviz ici **** fındık içi serpip dikakle yavaş yavaş rulo yapalım.
*bıçakla bir parmak kalinliğinda parçalar keselim
*hepsini resimdeki gibi tepsiye dizelim.ve 175°c fırında kızarana kadar pişirelim.
***not:tatlı sıcak serbet ılık olacak!!!
http://images.google.com.tr/imgres?i...TR287%26sa%3DN