Sn. Müge Hanımın ilginç kekik türleri siparişinden sonra kekik konusunda küçük bir internet araştırması yaparken bir Doktora Tezi buldum. Tez 2005 yılında Uzm. Biyolog Narin Sadıkoğlu tarafından İstanbul Üniversitesinde hazırlanmış. Magazin düzeyinde, çok genel bilgileri tartışmak yerine bilimsel bir eser olarak okunmaya değer.
Bazı detaylar mesleği ve biilgilenmesi benim gibi konulara uzak kişiler için sıkıcı ve zor olmakla birlikte meraklılar için çok iyi bir başvuru kaynağı. YÖK sitesinden, üye olarak, pdf formatında indirmek mümkün.
Adı "Kekik Olarak Kullanılan Türler Üzerinde Farmasötik Botanik Araştırmalar" , araştırma no 165740.
Bakınız
Ben bir önceki mesajda sorduğum cevapları buldum.Ayrıca mercanköşk'ün kekik türlerinden birisi olduğu tezde bir kaç yerde vurgulanıyor. Konulara daha yakın profesyoneller için de güzel bir rehber.
Benim gibi konuya uzak kişilerin bazı özetleri okuması ve tabloları incelemesi yeterli sanıyorum. Dünyada ve Türkiyede kekik türleri, ekonomik kullanımı v.s. oldukça net ve sade anlatılmış.