View Single Post
Eski 08-09-2008, 23:18   #7
Hüseyin Ovak
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğal Mesajı Göster
Değerli Ağaçlar.net üyeleri ;
Ben bu ürünü 2007 eylül ayında öğrendim. Tanıtımı çok dikkat çekiciydi. 3.5-5 veya 7 dekar araziye 1 litre kullanıyorsunuz. 2008 'in mayıs başlarında ilkönce bahçemdeki çimlere, güllere ,hanımeline, küçük kayısı ağacı ve ismini tam olarak bilemiyorum (biz ona kılıç çiçeği diyoruz.) uyguladım.1hafta 10 gün içinde hepsinde çok güzel gelişmelerin başladığını gördm. özellikle 5 yıldan beri yaprak uzunlukları 25 cm civarıda olan kılıç çiçeği 1.5 ay gibi bir sürede 32 cm ye ulaştı,ve çok canlı görünmeye başladı.Gerçekten bahçemin bu şekilde canlanmasından çok memnun oldum. Ve çok ucuz maliyetle.
Ben öğretmenim.yaz tatlinde babamla 20-25 yıldan beri DOMATES üretiriz. Fakat ovamızda artık yerler yorulduğu için dönüm başına verim ortalama 10 tondan 4 ila 6 ton arasına düştü. Ben çiçeklerdeki bu gelişmeyi gördükten sonra B5A'yı domateste de kullandım. Yine aynı şekilde domateslerimizde renk olarak çiçeklenme olarak çok güzel gelişmeler oldu.Ve 2.5 litre B5A kullanarak. Ağustos ayının 8 'inde domatesleri toplamaya başladık. Şu ana kadar dekara 8 ton topladık ve dekara 10 tondan fazla alacağız.Yine meyve kalitesi olarak 1. sınıf domates ürettik. çoğu üretici domatesi İstanbull piyasasına satamayıp daha ucuz alınan salça fabrikalaına verdi.Bizim domatesimiz ise piyasanın en yüksek fiyatından satıldı.Alıcıların 1. tercihi oldu.
Ben kendi adıma B5A'yı üretenlere ,nasıl kullanılacağı konusunda her zaman destek olan Hüseyin OVAK Bey'e çok teşkkür ediyorum.Ülkemize ve özellikle Türk Çiftçisine Bu gübrenin hayırlı omasını diliyorum.(Yerimizin organik madde miktarı 2.59 'dur.)
Sayın doğal;
Öncelikle şeffaf anlatımınız için çok teşekkür ederim...İnsanın yaptığı bir işin olumlu sonuçlarını gördüğünde ne kadar mutlu olduğunu sanırım en iyi anlayanlardanım...Bu sonuçlar inanın beni para kazanmaktan çok daha fazla mutlu ediyor...Ben burada B5A dan bahsederek sıra dışı bir konuya girdim, İnsanlara faydalı olabilmek ve sıradışı olmak güzel şey Sayın doğa...Yaradan beni şımartmasın diyor, diğer üyelerimizin de sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum...SAYGILAR....

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön