Konu: Arıcılık
View Single Post
Eski 08-09-2008, 21:43   #106
Aytaç Eroğlu
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
Sevgili bonsade bence arıyı bölme işleminizi kuvvetli olan bir kovan ile yapınız. Öncelikle arınızı her 3 günde bir şerbetleyin şerbet ölçeğini bildiğinizi var sayıyorum yoğun olması tercih edilir. kışa kadar bu şekilde arınızı besleyin acele etmeyin ( aynı bonsai'deki gibi ) havaların soğuması ile şerbeti kesin. Baharla birlikte önce kek vererek işe başlayın daha sonra tekrar şerbete dönün nisan mayıs aylarında (ki bu yöreye göre haziran başlangıcında da olmaktadır.) arınızın artık yeteri kadar çoğaldığını kovana sığamadığını fark ettiğiniz esnada ya arının direkt olarak kendi kendine kovandan ayrılmasını bekliyeceksiniz. ( oğul atma olarak geçer) **** ana memeli bir yumurta çerçevesini ballı bir çerçeve ile üzerindeki arılarla birlikte başka bir kovana alın ve onuda şerbetleyin bu sefer olacaktır.
oğul attığını fark ederseniz paniğe kapılmayın arı kovana yakın denebilecek bir noktada üzüm salkımı gibi toplanır burada size düşen görev ana arıyı bulup onu salkımın yanına getirdiğiniz içinde 2 çerçeve bal olan kovana koymak daha sonra geri kalan işçi arılar ya kendiliğinden **** sizin süpürmeniz sonucunda kovana girer. kovanın kapağını kapatın ve 1 **** 2 gün kovana dokunmayın sadece şerbet verin. böylece 2. bir kovanınız olacaktır. Unutmadan oğul atan arı salkım halinde iken asla sokmaz anayı çıplak elle bile tutabilirsiniz.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön