View Single Post
Eski 08-09-2008, 09:27   #6
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Görüşlerinize tamamen katılıyorum .Tiçari bir bitki selamlar
Bana hangi bitki ticari değildir diyebilirsiniz bu gün?

Güller mi? binbir varyasyonu olan 1-2 TL den satılan afrika menekşeleri mi? veya aklıma gelmeyen hangisi?

Ufak yapraklı kompakt rizomlu dev çiçekli Cattleya'lar mı Vanda'lar mı?
Doğal bir tür Phal.i evimizde bakabilmemiz mümkün değil. Hal böyle iken bugün evlerimizde Phal. Cat.. v.d. lerini bakabiliyorsak bunu çaprazlamalara kultivasyona v.s. e boçluyuz. Yapı marketlerden alınan Phal.lerin ne kadar dopinglendiğini ben hep söyledim ama bunu sonradan evde açtığımız vede dopinglemediğimiz bir bitkide görüyor isek bunu çevre şartlarına veya ganlerine dayandırabiliriz.
Eh peki burda konuşulmak istenen ne onu da gerçi anlıyabilmiş değiliz. Varsayalım bu hormonlar bu bitkiyi nadir de olsa bu şekil bir çiçek açmıya teşfik etti.
Eh o zaman organik orkide üretelim. **** ucuz bitki satın almayız gider. Onu ticari bir emtia haline getirenler son kullanıcılar, konsum meraklıları değil mi?
25 TL cıvarı bir Phal satılıyorsa bu şekilde geniş bir kitleye de ulaşabiliyorsa benim bu hormonlarla bir sorunum olamaz.
Ama çevrecilik triplerinde satır aralarında suçlar bir yazı ile başlık açmak ve destekler eklentiler yapmak için biraz daha derin düşünmek doğru araştırmak gerek.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön