Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos
Geniş bir ticari potansiyele sahip olan phelenaopsisin , çiçeğinin diğer orkide çeşitlerinin çoğunu göre daha uzun ömürlü , daha gösterişli , daha tanınmış ve üretilmesinden çiçeklenip pazarlanma boyutuna gelme zamanın kısa olmasından dolayı bu bitki artık endüstüriyel birbitki sınıfında öyleki pazarlama boyutuna ulaşma zamanını dahada kısaltmak için süper doping hormonlar kullanılarak ;birkere açsın gerisi önemli değil mantığıyla bu bitki sömürülmekte.
Bu yüzden çoğu çiçekli iken aldığımız phelenaopsisler kısabir zaman sonra bir sürü illete yakalanıyor hızlandırılmış olgunlaşma ,bozulan doğal hormonik denge sonucu çürüyen kökler sararıp kopan yapraklar ansızın göbek çürümesi ve daha bir çok problemin kaynağı bu.
Yapımarketten aldığım phelenapsis ilk çiçeğini açtı ve çift üreme organına sahip beş taçyaprak yerine sekiztane birden var .
İşte ticari hormonların neden olduğu bir mutant.
|
Görüşlerinize tamamen katılıyorum .Tiçari bir bitki selamlar