View Single Post
Eski 07-09-2008, 16:45   #69
eskimo
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Alıntı:
Yani bu anlamsız gölet yarışından dolayı suyumuz hem yanlış bir şekilde kullanılmış olacak, hem de bu göletlerdeki sızma, kirlenme, buharlaşmadan dolayı önemli ölçüde su kaybedeceğiz.
Diyor Prof.Dr. Mikdat KADIOĞLU
Bir anlamda havuzlarla göletleri ayrı yere koymak gerekli sanırım.
Havuzlar yüzme sporu amaçlı,serinlemek amaçlı kullanılırken bu anlamsız göletler sadece doğal bir ortam yaratmak için,görsel zevk için yapılıyor.
Bir kaç projede okuduğuma göre;göletin suyu kimyasal kullanmadan,doğal yollardan biyolojik temizleme amaçlı doğal gölet canlıları ile süslendireceklermiş.
Olası bir su krizine karşı bu göletler sitelerin su ihtiyacını karşılamak için kullanılabilecekmiş....
Son cümleyi okurken su sıkıntısı doğduğunda bu göletleri dışarıdakilerden korumak için güvenlik ordusu mu tutacaklar acaba diye düşündüm ))
Havuzlara gelince;
Kuzenim bu yıl işlettiği havuz hakkında bana anlattıkları;
Havuzun suyu geçen yıl yaşanan sel felaketinde yoğun bir şekilde etkilenmiş ve kirlenmiş, buna rağmen bu havuz suyu değiştirilmeden 15 günlük ağır kimyasal bir çalışmayla temizlenmiş,
buharlaşmayla ve havuzu kullananların üzerinde taşıdığı ve yüzerken dışarı taşan suyun yıl boyunca en fazla 3-4 ton olduğunu ve bunu da şebeke suyundan temin edildiğini,havuz suyunun her yıl değiştirlmesinin söz konusu olmadığını,bunun havuz işletmesine de ağır yük olduğunu anlattı.(tabi bu dürüst işletmeler için geçerli)
Bu dinlediklerimden sonra,
ben yine de kimyasalı daha az, kolibasili çok denizi tercih etmeye karar verdim.
)
Havuzları sevmiyorum, hele hele vilların önündeki genel de kimsenin kullanmadığı, yıl boyunca kendi kendine buharlaşan bireysel havuzları hiç sevmiyorum.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön