View Single Post
Eski 07-09-2008, 15:48   #68
imgelem
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
[QUOTE=lizard;242726]Bu maddeler dışındaki önerilere malesef katılamayacağımı üzüntüyle belirtmek istiyorum.
Sebebi ise birey olarak hakkım olan kullanma suyunu kirleten binlerce, milyonlarca termik santral, nükleer santral, kimya fabrikaları vs... varken kusura bakmasınlar ama ben banyo keyfimi azaltamam, çamaşır veya bulaşıklarımı bekletemem, sebzelerimi durgun suda yıkayamam çünkü hepimizin bildiği gibi durgun suda temizlik olmaz malesef...

Banyodan 1 saatten önce çıkmayarak, gürül gürül akan suyun altında kendi yetiştirdiğim domatesleri rahat rahat yıkarayak QUOTE]
Sn.Lizard;
Kusura bakmayın ama gürül gürül akan suyun altında sebzelerinizin temizlendiğini sanıyorsanız sadece içinizi rahatlatıyorsunuz demektir.Hijyen tamamen farklı birşeydir çünkü.Eğer bir leğene doldurduğunuz sebze yıkama suyunun içine ucuz bir sirkeden litreye 1-2 çorba kaşığı koyup, sebzelerinizi 5-10 dk. bu suda bekletip ,dipte biriken kum ve benzeri kalıntı miktarına göre bu işlemi bir de sirkesiz olarak tekrarlarsanız Hepatit A(sarılık) v.b gibi sebze-meyveden bulaşan hastalıklara yakalanma riskini bertaraf edersiniz .Ayrıca suda bekletme yöntemi ile sebze meyvede pestisit v.b. kalıntıları da yüzeyden uzaklaştırmış olursunuz.
Çocukluğumda çok titiz yaşlı bir komşumuz vardı .Bakkaldan aldığı ekmeğin dışını sabunlu bezle silerek temizlediğini sanırdı.Sizinki de biraz buna benziyor.
Hijyenın şartı bol su kullanmak değildir...Bunun adı olsa olsa israf olur...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön