View Single Post
Eski 06-09-2008, 18:02   #15
highalltime
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaz Mesajı Göster
Eleştiri tabii ki olacaktır. Önemli olan bu eleştirilerin doğru yerlere ulaşması ve bunların dikkate alınması. Bu arada eleştirdiğimiz kurum orman yangını söndürülmesi konusunda Avrupanın en iyisidir. Bunu da unutmamak gerekir.

Güzel ve ilginç fikirler okudum burada. Ama bir çoğunun uygulanabilirliği yok. Eleştiri ve fikirler buraya yazılırken dikkatten kaçan bazı şeyler var. Bizim arazimiz bu fikirlerin uygulamaya geçirilmesi için çok sarp. Öyle olmasa ben de şu fikri verebilirdim. Neden küçücük helikopterlerle uğraşıyoruz. Kargo uçağına depo yapıp dolduralım suyu birkaç sortide söndürelim yangını. Mümkün değil ama çünkü o büyüklükte uçakların manevra kabiliyeti yoktur. ilk sortide düşer.

Fikirler ortaya atarak tabii ki daha iyiye ulaşacağız ama hiçbirimizin aklına gelmeyen bir şey daha var. Dikkat ettiniz mi hiç büyük yangınların olduğu günkü hava hallerine. Tamamına yakınında sıcaklık yüksek, nem çok düşük ve hava rüzgarlıdır. Yangınların büyümesinin en önemli nedeni bunlardır.
çünkü avrupada türkiye kadar kuru bir ülke yok, bir ispanya var, onunda kuzeyi gayet yeşil ve nemli.

@1.mesaj

tuzlu su ormanları söndürse bile kurutabilir.ayrıca masraflı olur ve ağaçların köklerine zarar velebilir ve belki çökmeler yaşanır, borular döşenirken ağaçlar yıkılabilir.

highalltime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön