Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E®TY
Sayın Cemal.S,
Bu konuda yalovada yetişen fidanların ürgüpte adaptasyon sağlayacagından şüpheliyim. Yaptığınız masraf ve uğraşlar boşa gitmemesi açısından bilgilendirmek isterim. Saygılarımla
|
Merhabalar E®TY !
Mesajınızı büyük bir dikkat ve özenle okudum. Uyarılarınıza katılmakla birlikte bölgenin şartlarına uygun fidan seçimi konusunda emin olun sizlerden tabiiki yardım isteyecektim. Orman mühendisleri olarak eminim konuyu bizlerden çok daha iyi biliyorsunuzdur. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar amatör bile olsa bana göre takdire şayan. Tür olarak mezarlık selvisi veya kara selvi olarak bir bitkiyi sormamdaki sebeb Yalovada bizler dış fidan işi ile uğraşanlar tohumdan üretip üzerine aşı yapıyoruz veya yaptırıyoruz. Başarısız aşılar bir daha değerlenmediği için kendimden veya arkadaşlardan temin etmem kolay bir meteryal olması. Bölgeye uygun diğer türleri burda köklendirip bir şekilde ulaştırır ve arkadaşlarımızı yalnız bırakmamış oluruz diye düşünüyorum. Bu yıl gidip gördüğümde elbette az sayıdada olsa ağaç var bölgede. Eminim orman bölgede çalışmalar yapıyordur. Onlardanda gerekirse görüşüp fikir alabiliriz.
İlginize tekrar teşekkürler.
Saygıyla kalın.