Konu
:
Mum çiçeği (Hoya carnosa)
View Single Post
03-09-2008, 11:46
#
3478
pelinya
pelin
Giriş Tarihi: 07-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi
mumçiçeği7
en sonunda tohumdan yetiştirciğim mum çiçekleri 1,5 cm oldular, eminönünden bulduğum çürük kökler toparlanmaya başladı ama malesef kokusuz cınsi imiş mum çiçeğinin. neyse haftasonu bandırmaya gittim baktım bir sera hemen içeri girdim sordum. tam 9 adet mum çiçeği hemde 2 tanesi çiçekli. tabi hemen 6 adetini aldım tanesi 5 YTL DEN
istanbulda kokusuzu 17 ytl ve tohumadan para verdiğim düşünülürse bu kadar ucuza ve orada bulacağımı berden bilirdim. Derken İDO seferleri iptal oldu 2 tanesi benle 7 saatte otobusle istanbula geldi, 1 adeti hediye verildi 3 adeti geçiçi olarak çiçeği bakabilecek tatlı bir bayana teslim edildi(erkek arkadaşımın annesi). içim rahat tek eksiğim sıvı vitaminler...bu arada mum çiçekleri yola dayandı ve şu anda hiç birşey olmamış gibi 5 metre boyları ile 3 yaşında ve çiçekli bir şekilde bana bakıyorlar. inanın çok mutluyum. bu arada kırık dalları sera sahipi işe yaramaz diye verdi. kırık yapraklara kadar aldım...hepsini dal yaprak ne varsa ziyan etmeden suya koydum köklendikleri an sizlere vereceğim....çünkü bu arama işinde bir çiçeğin bu kadar bulunamaz ama aynı anda bu kadar bulunabilir olmasını anladım bu garip bir duygu : )
Sayın mumçiçeği7,
Bandırma da bahsettiğiniz sera nerededir acaba? Erdek yolu üzerinde olan değil değil mi
Bu arada şu bahsettiğiniz mum çiçeklerinin resmini (kokulu, kokusuz...) ne zaman görüyoruz...
pelinya
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
pelinya Kullanıcısının Web Sitesi
pelinya Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul