View Single Post
Eski 03-09-2008, 11:16   #49
aslan_k
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Tekrar Merhaba,
Bu sabah itibarıyla "Elle Açılan Keson Kuyusu" arazimde açılmaya başlandı. Mustafa Usta ancak gelebildi, baştaki kararsız davranışım bana yaklaşık 3 haftaya maloldu.

Sizlere bir tavsiye, geçen hafta usta ile yaptığım görüşmelerde neye ihtiyacı olduğunu sorduğumda kum,çakıl,demir çimento gibi yapı malzemelerini saydı, bunlar köye 2 km mesafede bulunduğundan sorun değildi. Ancak dün işten izin alarak Köye gittiğimde, usta, elektrik ve 3 ton kadar suya ihtiyacı olduğunu söylediğinde şok oldum. Çünki elektrik daha önce yüklediğim fotografta gösterdiğim gibi yaklaşık 110 mt bir uzaklıkta ve kendi kablosunun 50 mt olduğunu belirtti.Allahtan köydekiler çoğunlukla inşaat işleri ile uğraştıklarından sanırım bu problem olmayacak.

Ancak 3 ton suyu bulup getirdiğimizi bile düşünsek boş bir bahçede nerede muhafaza edilecekti. İlk olarak hurdacılarda depo aradım olmadı, köyde varil aradım 15 adet lazımdı olmadı, kepçe ile kazdırıp naylondan depo yapayım dedim ha deyince 1/2 saatlik iş için kepçe bulunamadı.En sonunda yan komşunun boş olan naylonlu çukuru aklımıza geldi ve onun çukurun suyu doldurarak oradan hortumla almaya karar verdik. Bu arada köy sakinleri bahçe sahibine ulaşmamı beklemeden suyu bulup çukuru doldurdukları için komşum bozuk attı(haklı olarak) , siz siz olun ne kadar samimi olursanız olun haber vermeden kimsenin bahçesine girmeyin.

Uzun lafın kısası, kuyu açtıracaksanız, önceden elektrik ve suyu hazır etmeniz gerekiyor(ben bilmiyordum)

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön