Merhabalar Cemal bey;
Ağzınıza sağlık, sorunu tüm saflığıyla ortaya koyuvermişsiniz...Sizin de söylediğiniz gibi köylünün tabularını yıkmak atomu parçalamaktan zor maalesef...Ancak bunda yetkililerin de payı oldukça fazla...
Atılan bu tür gübreler sadece toprağı öldürmüyor,yeraltı sularımızı da kirletiyor...Zirai ilaçlar da topraktaki canlıyı ve yaban hayatını yok ediyor...Kanserojen etkileri de cabası tabii...Bütün sağlık ocaklarında ve hastahanelerde kanserin nedenlerinden birisinin zirai ilaçlar olduğu yazarken; biz çılgınca tarlamızda bahçemizde zirai ilaç kullanmaya devam ediyoruz...Ay, patatesimde şöyle bir böcek var nasıl yok edeyim, aman güllerime daha önce görmediğim sinekler konmuş nasıl zehirleyim,Yaa, domatese şu yeşil böceklerden gelir nasıl olsa bi ilaçlayıvereyim.....Sonuç hep yok etmek...
Bir sistem var Cemal Bey; kuş gelip tırtılı yiyecek,karınca gelip tırtılın larvasını yiyecek,yılan fareyi,tavuk keneyi...Bir uğur böceğinin gün de binlerce pirecik larvası yediğini biliyormuydunuz...Dedim ya bir sistem var,bir doğal denge...Biz bu sistemi bozmuşuz, efendim verim alamıyoruz,bitkilerde şu hastalıklar var,insanlar böyle hastalanıyo,Aman kuş gribi, ne kadar tavuk varsa öldür,sonra kene çıktı kenesavar kullanalım!...
Ben küçükken tavuklara kıran girdi derlerdi büyüklerimiz ve çoğunu keser yerlerdi,yedirirlerdi...Keneleri üzerimizden elimizle toplardık...Eee devir değişti ya; tavukların kıran'ı kuş gribi oldu,keneler de kırım kongo...Üstelik te çoğunlukla bizim ülkemiz de oluyor bunlar...Ne demek lazım bilemiyorum,ben sizin gibi anlatamıyorum Cemal Bey...
Neyse anlayanlar anlamayanlara anlatsın diyor, B5A ile yaptığınız uygulamaların sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum...Saygılar...
|