Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
Nasıl bir düzenek olabilir?
Ben de gün içinde birkaç kez fısfıslıyorum ama...
Benim fidanımın da durumu iyi değil, tüm çiçekleri kuruyor, meyve yüzü göremedik, gübre , su tamam da şu nem işini benim de çözmem gerekiyor, 50 derecede açık balkonda ne yapılabilir?
Bilemiyorum?
|
Sanırım haftasonu gidip bir miktar çıta ve naylon alacağım. Kumkatımın 20 cm kadar dışından küçük bir kafes yapıp üzerine naylon geçirmeyi planlıyorum. Dün çok sevdiğim bir insana kumkat aldım, hediye ettim. Üzerinde o kadar çok çiçek vardı ki. Düşününce yeterli nem olmadığı için dökülecek olmaları gerçeğini; üzülüyor insan.
Gerçi kendime aldığım kumkatım sulama sorunu dolayısıyla 3-5 meyve ile kalakaldı ise de yaparaklarına düzenli su sıkmaya başladığımdan beri kendine geldi bayağı bayağı. Şimdi üzerinde yeni çiçekler gözlemliyorum ki; normal bi durum mu bilemedim. Bu saatte yeni çiçekler ilginç doğrusu.
Bir de benim gibi ağacına böcek dadanan bar mı aranızda?
Beyaz, tüylü mü tüylü, torpidoya benzer yapılı bi yaratık tam meyvanın dala bağlandığı yere çöreklenmiş, meyvanin de rengi kaçmış buldum tam o noktadan başlayarak. Zararlıyı kazıdım bulunduğu yerden, ertesi gün meyvayı da yerde buldum. Aradan bi hafta kadar geçti ki tekrar aynı zararlıdan fındık tanesi büyüklüğünde diğer meyvada buldum.
Bu sefer biraz daha özenli, meyvaya ve ağaca hiç dokunmadan iğne ucu ile temizledim. Bir kayıp olmadı, meyva halen durmakta. Öğrendiğim kadarı ile Kumkat zararlılara karşı kullanılan ilaçlara zararlılar kadar olmasa da duyarlı. O yüzden ilaç denemedim, hele ki denemiş olanların anlattıkları ürküttü. Başka bir yaklaşım tavsiye edebilecek olan varsa duymak isterim.
Sanırım etrafını naylon ile kapattığımda böyle sorunlarım da kalmayacak.
Yorumlarınızı beliyorum.
sevgiler....