Merhaba;
Edremit Biller Köyü üst tarafından aldığım arazime Ocak ayında dikmiş olduğum 600 adet Ayvalik yağlık fidanlarım neredeyse 150 cm e ulaştı ve hepsi çok neşeliler. Bu arada Thebe OLIVE PARK konsepti adı altında projeme dahil ettiğim arkadaşlarımın sayısı 4'e, arazilerimizin miktarı 80 dönüme çıktı. Bu yıl, kış ayında 2 arkadaşımın daha arazisine zeytin dikimi yapacağız. Diğer taraftan bizler Ankara'da ikamet ettiğimizden, aileden biri Edremit'e taşınarak arazilere ve zeytinlere bakmaya başladı. Bir adet 4x4 arazi pick-up aldık, önümüzdeki ilkbaharda bir de 4x4 traktör almayı planlıyoruz.
Geçen yıl yola çıktığım "Zeytin Çiftliği-Thebe OLIVE PARK" hayalimde tam gaz yola devam ediyorum. Ağustos ayında yıldönümü kutlaması yaptım, ve 1 yıl içinde geldiğimiz noktayı konuştuk. Hatta bu hafta içinde, daha önceden zeytinlik içine ekmiş olduğum börülcelerin kurusunu satarak para bile kazandım. Bu kış ve baharda daha bilinçli sebze dikimi yaparak zeytinlerim büyüyene kadar maddi destek sağlamaya çalışacağım.
İnanç, sevgi, projelendirme, organizasyon, çalışma sonucunda daha çok arkadaşımın benimkinden daha iyi gelişmelere imza atarak tüketici konumundan üretici konumuna geçecekleri inancındayım. Bu inançla yola devam ederken sevindirici gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
Bu işe başlarken ihtiyacım olan bilgilerin büyük kısmını bu forumdan aldığımı da bildirmek isterim.
Foruma ve bana katkıda bulunan tüm üyelere saygı ve teşekkürlerimi sunarım.
Dr.Behlül BAYDAR
|