View Single Post
Eski 01-09-2008, 12:26   #69
karinca70
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Yeni getirdiğim beyaz nilüferi delikli saksıya koyarak havuzdaki nilüfer sayısını sekize tamamladım.

Ayrıca yakın bir ilçedeki bir akvaryumcudan yaklaşık 10 cm civarında olan 12 adet koi alıp havuza attım. Havuzun suyu kirli olduğu için Koiler günlerce hiç görünmediler. Ancak ölmüş olsalar su yüzeyine çıkacaklarını bildiğimden çok umursamadım; yem de vermedik, çünkü havuzun içi börtü böcek larvası kaynıyordu (ki birkaç gün içinde tamamen temizlendiler). Havuzun suyunun temizlenmesi için evdeki yastıklardan bir tanesinin içindeki elyafları çıkarıp filtreye ekledik ve UV (ultraviyole) filtreyi çalıştırdık; su birkaç gün içinde gözle görülür şekilde temizlendi. Bu arada yapılan tamiratlar da bittikten sonra su seviyesini yükselterek havuzu tamamen doldurduk. 4. günden itibaren koiler yem aramak için görünmeye başladılar (yine de günün çoğunu nilüfer köklerinin ve saksılarının arasında saklanarak geçiriyorlar). Havuzda larva kalmadığı için yem vermeye başladık. Ancak henüz fotoğraf çekebilecek kadar evcilleşmediler.

Bu arada nilüferler çiçek açmaya devam ediyorlardı. Ancak su seviyesi ile sürekli oynadığımız için; son durumda çiçekler ve yaprakların çoğu suyun içinde kaldılar.

Eklenen Resimler

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön