Sayın beyonce 2005
Ağaçınız son göndermiş olduğunuz detay kareleri bana tab olarak cinsihakkında bir fikir vermedi.
Şu adan üzerinde durduğum ikicins var.
Birincisi şimşir.Şİmşir aynı dal üzerinde sıkı bir yapıda sıkaralıklar ovalimsi ve etli yapraklara sahip bir yapıda olup gövde rengi açık sarı ve açık kahve rengi tondadır.Yaşlı bitkilerde gövde kabuksu yapıda ve gönde üseriden koyu noktacık şeklinde lekeler vardır.
İkinci tür ise ateş dikeni.BU türün yaprakları şimsire oranla etsiz ve ipeksi bir yapıdadır.
Şimşir gibi birbiri üzeriden sıkı bir görünüyü yoktur.Gövde kabuk rengi koyu kahve siyah tonda olup daha düzgün bir pürüzsüz kabuk yapısna sahiptir.Yeryer gövde üzerinde oyucuklar kabartılar bulunur.
Ağaçınızın eski yaşlı olan yapraklarında canlı yeşil renge sahipken bir anda bu yaşlı yapraklar matlaşmaya ve parlıklıklarını kaybetmeye başlıyorlar ise daha ileriki vrelede yaprak altında ki damarlarda yer yer sarı pigment lekeleri bulunuyor ie ayırıca zaman içinde bu yaşlı yaprakların uçları kahverengileşme ile beraber kurmaya başlıyor ise bu ağaçınızın bulunduğu toprakda fosfor eksikliğinin belirtisini gösteriri.
Eğerki yeni çıkan sürügünler daha ufak yapraklar ise fosforun eksikliğinin bir sebebidir.
Bu durmda düzenli bir besin uygulamasına gitmeli ve içeri fosfor olan özelikle çiçekli bitkiler için piyasada satılan sıvı gübrelerden alıp vermelisiniz.
Yanlız dediğim gibi önce ağacı gözlemleyin yapraklarda dediği gib bir oluşum söz konusu ise bu gübre uygulamasını yapın.
Bunlar sizin forum yazmış olduğunuz gözlemler üzerine benim sizi söylediklerinize göre koyduğum tanılar.
Ağaçınızn siz bizden daha iyi gözlemliyor ve biliyor olmalısınız.
Çünkü yanlış bir uygulama ile gübreleme yapar isenzi başka bir hastalık var ise gübre fayda yerine zarar sağlar .
Ağacın gelişmi kontrol edin.
Meraklanmayın ağaçlar çok hızlı iyileşirler.
Sayıgılar.
|