View Single Post
Eski 31-08-2008, 22:53   #19
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Deneyi ve sonuçlarını buraya taşıdığınız için teşekkür ederim.

Sayın Denizakvaryumu, zirai ilaç kalıntısı ve tat yönünden bir karşılaştırma yapılmadığından söz etmiş. Ama bu deneyin amacı sanırım beslenme yönünden üç farklı yetiştirme yöntemininde yeterince besleyici olduğunu ispatlamak. Sağlık ve lezzet konuları deneyin amaçları dışında.

Kaldı ki, lezzet konusu beslenme bölümünün ilgi alanı dışında diye düşünüyorum. Onlar daha elle tutulur şeylerle uğraşıyorlar. Hani acı biber için scoville birimi kullanılıyormuş ya, domatesin lezzeti için öyle bir birim var mı bilmiyorum. Lezzet olarak en bariz fark köy tavuğu ile fabrikalarda yetişmiş suni ışık altında besi yemleri yemiş tavuk kıysalanırsa organik ürün ile organik olmayan ürün arasındaki fark gözlemlenebilir sanırım. Besin değeri olarak ikiside aynıdır ama.

Sanırım bizim tatmin olabilmemiz için deney biraz daha kapsamlı olmalıydı. doğumundan itibaren üç farklı şekilde yetiştirilmiş bitkilerle beslenmiş deneklerin, üçüncü dördüncü neslinde ikiz doğum oranları, sakat doğum oranları, fizyolojik sorunlar,davranış bozuklukları gibi gözlemler olsa daha tatmin edici olabilirdi.

Sonuçta üniversite bir araştırma kurumu. Siz ne isterseniz onu araştırır. Reklamlarda her gün gördüğümüz X marka diş macununun X üniversitesinde yapılmış deney sonuçları bana inandırıcı gelmiyor.

Bir üniversiteye gidip granül kahvenin faydalarını araştırmalarını isteyebilirim. Elimde, "Sabah içildiğinde uyarıcı etki gösterir, beynin çalışmasını hızlandırır, toplumsal olarak tüketildiğinde toplum refahının yükselmesinde olumlu etkisi vardır." gibi sonuçlar içeren bir rapor olacaktır.

Bir başka üniversiteye gidip, granül kahvenin zararlarını araştırmalarını istediğimde ise, alacağım rapor, " uykusuzluğa yol açar, bağımlılık yaratır, kahve plantasyonlarının yoğunluğu sebebi ile yağmur ormanlarında azalmaya ve küresel ısınmaya endirekt etkisi , milli servetin yurt dışına çıkması vs vs" içerikli olacaktır.

Dolayısı ile ne arıyorsanız onu bulursunuz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön