Baktım, şimdiye kadar kimse birşey yazmamış. Biliyorsunuz ben sabırsızım, hemen dal dokami dalıyorum.
Sabahleyin saat onbirde Sılivri'den hareket ettim ve Avcılar'da arkadaşımız Ludisa Exellence'yi aldım. Uzunca bir yolculuktan sonra sohbet ede ede Hobi bahçesine geldik. Burada biraz mola verdik, doğa hayranları arkadaşlarımızın yetiştirdikleri biber, domates, patlıcanları gördük.
Yolumuza devam ederek, Ziya Soner bey'in çiftliğine ulaştık. Sayın Praecox bizleri bekliyordu. Arkadaşımız eylems de ailesiyle birlikte geldiler. Biz sohbeti koyulaştırmiştık ki Sayın Malina ve sayın Ziya bey geldiler.
Ziya bey çok kibar, zarif ve işini de bir o kadar bilen biri. Bizlere hoş ikramlarda bulundular, teşekkür ederiz.
Daha sonra çiftliği dolaştık, sanırım orkide hayranı olan dostlar mutlaka görmeliler, çıldırmamak elde değil. İki dönümlük sera sırf orkidelerle dolu ve saksılar kocaman kocaman.
Bu aralar çiçek açmalarını istemedikleri için (Ramazan bayramından sonra açsın istiyorlar) serayı biraz daha az ışıklı tutmuşlar, o yüzden üzerlerinde çiçek yoktu. Eğer bir de çiçekli halini görseydik, herhalde tası tarağı oraya serer hiçbirimiz oradan ayrılmak istemezdik. Sizler Ludisa'yı görmeliydiniz. Çocuğun hayranlıktan sanki dili tutulmuştu. Vakit olsa eminim her saksıyı tek tek inceleyecekti. Sayın Praecox'un yanından hiç ayrılmıyor, yığınla sorular soruyordu.
Ziya bey de çiçekler hakkında bize çok faydalı bilgiler verdiler, mesela ben ki güllere bu kadar meraklıyım, gül makasının ayrı bir makas olduğunu kendilerinden öğrendim ve mutlaka elde etmeliyim dedim.
Bahçe dolaşmamız çok keyifle son buldu, kendilerine teşekkür ederek saat beşbuçuk, altı civarı oradan ayrıldık.
Resim mi? Çektik tabii, bakalım kim yükleyecek?
Sayın Malina ve sayın Praecox, bize bu imkânı sağladığınız için teşekkür ederiz.
|