View Single Post
Eski 31-08-2008, 18:39   #7
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Vatandaş haklarından haberdar değil.

Merhaba,

Sn. Sefer GİRİŞEN, Esasında bizim ülkemizin kanunları ve yapılanması diğer ülkelerden farklı değil. Sonuç olarak bizim kanunlarımızın çoğu daha ileride olduğunu sandığımız ülkelerden kopyalanıp, uyarlanıyor.

Ancak birşey farklı. Diğer ülkelerde vatandaş bütün haklarını sonuna kadar kullanabiliyor. Çünkü haklarını biliyor. Bizde ise son 10 yıla kadar genelde vatandaş itilip kakıldığı için, haklarını kullanmayı bırakınız, Şikayet etmek için karakola veya bir devlet dairesine girmeye bile çekiniyor.

Yıllar içinmde Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bazı hakların varlıkları kağıt üstünde kabul edilse bile, Çok saygıdeğer basınımızın magazinden yayın saatlerine vakit kalmamasından dolayı bu gibi halkın yararına olan işler pek önemsenip gerektiği gibi duyurulmuyor.

Kısaca halk haklarını bilemiyor, haberder olamıyor. Bizim vatandaşımıza Avukatlar da pahalı geliyor. Çoğumuzun hukuka inancı kalmadığı için zaten avukata gitmiyoruz. Haklarımızdan vazgeçiyoruz. Çünkü hak aramak da pahalı. Ne yapsın.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön