Araştırmayı acaba hangi kuruluşun teşvikiyle yapmışlar merak ettim, kesin organik üretim düşüncesinden va çevrecilikten zedelenen bir iş adamının etkisiyle olmuştur bütün bunlar.
Şimdi düşünelim araştırmayı nasıl yaptılar,
Bu haber Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir çalışma, Avrupa azıcık alandan çok karlar elde etmenin peşinde, Avrupa bir tarım ülkesi olamaz, dolayısıyla onlarda kimyasal tarımda üretim artıyor. Araştırmaya bakınca söyleyene değil söyletene bak denmeli..
Araştırma yaptıkları tohumlar genetiği değiştirilmiş tohumlardan veya önceden kimyasal işleme tabi tutulmuş tohumların neslindense bu sağlıklı bir kıyaslama olmaz.
Aynı zamanda araştırmayı yapanlar minimum düzeyde tutuyorlar kimyasal ilaçları, oranını iyi ayarlıyorlar diğer yandan. Halksa bir şekilde onların kullandığının 10 katı kullanıyor. Önemli olanda bu zaten ancak doğal tarıma önem verilerek bunun önüne geçilir.
Genetiği değiştirilmiş ürünlerin kof olduğu bir anda büyüyüp doğal olanlardan daha az besin maddesi içerdiğide ıspatlanmıştır. Doğal ve ırk çeşitlendirmesi yaparak üretilen ürünlerin tadlarıda lezzetli ve tadına dolgundur.
Bazı türler daha çabuk büyüyor diye sırf ondan üretiyorlar. Halbuki karışık veya melezleşmiş ürünler daha dayanıklı ya da çok daha farklı, dolgun lezzetler sunabiliyor. Ticari amaçla yapılan tarımdaysa yine adı organik olabilir ancak tek nesil bir ürünse eğer kısıtlı bir lezzettir, bir de bu var tabi.
|