View Single Post
Eski 31-08-2008, 15:15   #512
denizekin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2008
Yapraklardaki beyazlıklar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Sayın Msaygın;
B5A organik sıvı gübre içerdiği özel formül ile bitki üzerindeki her türlü kalıntıyı parçalayarak yok eder,eğer bitki hastalıktan dolayı bu durumda ise; Bitkinin hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek savunma mekanızmalarını çalıştırır ve bitkiyi sağlıklı hale getirir...
Sayın denizekin'in anlatımından anlaşılan bu sorunu B5A çözebilir diye düşünüyorum...Saygılar...
NOT: Sayın denizekin den B5A yı kullandıktan sonra sonucu olumlu ya da olumsuz buraya yazamasını istirham ediyorum...
Herkese Selamlar...
Kumkatım için bir de sayın aldığım sera görevlisi ile görüşme fırsatım oldu. Aslında azıcık ayak diredim bir fikir daha almak için.
Yapraklardaki oluşumun sebebinin ağacıma daha önceden kendilerince ve sonrasında da benim tarafımdan yapraklara sıkılan sudan kaynaklandığını öğrendim. Siz siz olun yapraklara sert su ile püskürtme yapmayın. Dolayısıyla tavsiye aldığım organik gübreye ihtiyacım kalmadı, en azından şimdilik.

Yanlız çok güzel bir tecrübe oldu. O ki; bir kere daha kumkatın yaşadığı veya yaşamayı sewdiği ortamı görmüş oldum. Daha önceden kendilerinden alınmış olunan bir kumkat, sanırım sahibince bakımı kotarılamamış olacak ki kurumuş. Seraya geri getirmişler ve seranın çok acayip derecedeki nemli ortamında tekrar kendini bulmuş yawrucağız. Kesinlikle neme tapıyor. Kurumak üzre iken çeçik verme durumuna gelmiş güzellik. Ben de terasa bir düzenek kurup olabildiğince neme doyurmak üzre harekete geçicem sanırım yakında.
Kumkat sewerlere duyrulur.

Herkese güzellikler dilerim...

denizekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön