View Single Post
Eski 21-06-2006, 21:57   #38
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Doğu felsefesi,oldukça farklıdır.klasik Yunan ve batı felsefesinden çok ayrı gelişmiştir.benzerliker ve ayrılıklar ilginçtir.

doğu felsefesinde çok belirgin olan birşey,evrendeki bütün nesnelerin birbiriyle ilişki içinde olduğudur.hepimiz(ben ve geri kalan herşey)ilişki içindeyiz.benim varlğım diğer bütün herşeyi etkiliyor.bende ondan etkileniyorum.

Çin deki bir ağacın benden uzak olması bu bakımdan bir anlam ifade etmiyor.

saçlarımın ayak tırnaklarımdan uzak olmasının anlamı olmaması gibi.(yapıları aynı bir eksiklik ikisini de etkileyecek)
binlerce kilometre ilerdeki sızıntı radyoaktif çaylar içmemize neden oldu.
etkileri daha devam ediyor.
nükleer santral konusu kesinlikle siyasi ..(zaten aristoteles insan siyasi bir varlıktır demişti..sokratesin insan toplumsal bir varlıktır göndermesinin yetersizliğine bir işaret belki)
siyasi olması konuşulmaması değil bundan kimlerin para kazanacağının düşünülmesi anlamına geliyor ..

saksımdaki sellukanın kaç yaprak verdiğini düşünürken.rüzgarın evime ne getirdiğini bilmek zorundayım bence..

daha önce söylediğim sözü tekrarlamalıyım.
"bana söylenenlerin doğru olduğundan nasıl emin olabilirim"
kuşkuculuk çok önemli bir felsefi okuldur.açılımlarının bilim üstünde güçlü etkileri olduğu kesin..(mutlak olanla ilgili olan savlarıda kabul etmesi çok zor)
bütün söylediklerimin bağlamı şu;mecburmuyuz.
sigara sanayinin ne kadar gerekli olduğu gibi bir konu bu...

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön