View Single Post
Eski 29-08-2008, 19:15   #374
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Merhaba;
Bir süre önce B5A alıp kullandım, yalnızca iki defa, ilkini bitki diplerine kendim verdim ikincisini damlama yöntemiyle verdim, benimde bir takım gözlemlerim oldu.

Yedi yıldır bahçemde sebze yetiştirmeye çalışıyorum ağaçlarım ve çiçeklerimde var, bu seneye kadar biberlerimden bu kadar verim almamıştım, süs biberlerim adeta çıldırdı, bunun yanında çiçeklerim güllerim her zamankinden daha sağlıklı ve coşmuş görünüyorlar.

Domateslerimin yaprakları hangi sebepten dolayı bilmiyorum iki senedir simsiyah oluyor ama bu sene yapraklar yine siyahlaşmasına rağmen domatesleri bol ve sağlıklı görünüyor.

Mevsimlik çiçeklerimde iyi durumdalar, ama maydonozlarım kendini toparlayamadı gübreyi verdikten sonra sürekli yapraklarını sarartıyor.

Kısaca bu gübreyi olumlu bulduğumu söylemek isterim ancak, uygulaması çok zahmetli bana göre, güneş battıktan iki üç saat sonra yaz günü gece yarısı oluyor nerdeyse, önce ağaç dipleri izdüşümünden 25 cm. kadar çepeçevre açılacak ve gübre verildikten sonra açılan çukurlar yine hemen kapatılacak.

Ağaçlar için bu uygulama yapılırken damlama ile çiçeklere ve sebzelere verilen gübreye böyle bir işlem istenmiyor nedense.

Bütün bu özel uygulamalar olmasa gerçekten harika diyebilirim, kullanım koşulları biraz daha esnek olsaydı keşke.

Ben tek başıma bu kadar işle başedemem, gece yarısıda bunun için kimse gelip çalışmaz.

Birde bizim gibi amatörler için küçük ve anlaşılır ölçüler verilmeli, açıklamalar son derece açık ve net olmalı, muğlak ifadeler olmamalı, olabilirlikler açıkça izah edilmeli.

Sanırım Hüseyin Ovak Bey bu konuyu bize detaylı bir şekilde anlatır, şimdiye kadar sürekli ürünü savunmak zorunda kaldığı için buna yeterince zaman ayıramadığını düşünüyorum.

Saygılar...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön