Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643
…… insanları kandırmaktan ne çok zevk alıyorsunuz.ben bir kozaklıyım ve siz ve sizin gibilerin kozağımızı yanlış tanıtmasından rahatsız oluyoruz
|
Alıntı:
Bir insanın yaşadığı yeri yanlış tanıtılmasından rahatsız olması sizi neden rahatsız etti anlamadım.Ben eminimki sizde o çektiğiniz fotonun hem kozak yaylasında olmadığını hemde bir taş oçağına ait olmadığını bilerek eklediniz……
|
Alıntı:
Bu arada beni haksız çıkarmak adınada olsa kozağı araştırıp yazınıza eklenti yapmışsınız.Ben size teşekkür ederim araştırmanızdan dolayı.iyi çalışmalar
|
Alıntı:
…… Sayın Hassoman'ada yürekten teşekkürler.Çünkü;yıllardır kozak bölgesinde bir cevre felaketi yaşanıyor ama kimsenin umurunda değil.İlk defa bu sitede kozak'taki taş ocaklarının adını geçtiğini sayesinde duydum.Öte yandan kozak'taki demeyelimde kozağın sınırındaki altın madeninden herkez haberdar.
|
Alıntı:
...... Ben yıllardır köy muhtarıyla beraber verdiğim müçadeleden sonra 2800 dönüm araziyi taş ocakların verdiği zararları kapatmak makmasıdıyla ağaçlandırma başlattım. Altın madeni konusuna gelince '......' sizin şimdi elinizde bizim sularımızın zehirlendiğine dair kanıtlayıcı resmi bir belge varmı.
'.....' madenin içindeki havuzda sazlar bitti....
'..........' İzmir il çevre müdürlüğüne gittim.Oradaki yetkili kişilerlede görüştüm.Madenin düzenli aralıklarla denetlendiğini çevre yönünden olumsuz bir faktör görüldüğünde madeni kapatma yetkileri olduğunu ama şuana kadar böyle bir durumla karşılaşmadıklarını anlattılar……. Şimdi size soruyorum.Elinizde yeraltı sularının kirlendiğine dair bir belge varsa gelin sizinle beraber mücadele edelim.
‘…..’
Taş oçaklarına gelince elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bu konuda yalnız kaldık sebebi ise taş ocakları altın madeni kadar popüler olmadı hiçbir zaman.Herkez biliyorki taş ocaklarının kaptmak için uğraşmak kimseye cıkar sağlamayacak.
'.......'
Geçte olsa mücadele edelim
|
Eh be kardeşim sanki çift kişilikli birisi var karşımızda….
Bir tarafı ağır madenci, ilkel, saldırgan, çıkarcı… Diğer tarafı çevreci, naif, insancıl…
Bunu bilerek mi yapıyor? bu çelişki, bu iki yüzlülük, bu saldırganlık, bu mantıksızlık niye?.. Bir insan bu kadar mı kendini ele verir...
Bu maden şirketlerinin karşı propaganda için her yere adamlarını koydular, olmadı adam beslediler… Bizim
www.agaclar.net’i mi rahat bırakacaklardı?...
Bu yüzden yazdıklarına dikkat etmesi gerekir… Yoksa insanın aklına başka şeyler gelecek
Azıcık Türkçesine dikkat etse bari... Bozuk dili bir yana bir de aynı metin içinde bile tutarsız, mantıksız, çelişkili ifadeleri var… Ne dediği anlaşılmıyor… Demek istediğini çıkarmaya çalıştım durdum... Ama nafile...
Taş ocaklarına karşı, ama Altıncılara laf söyletmiyor? Taşın yüzü soğuk, altının yüzü sıcak ondan mı?.. Yoksa altıncılar taş ocaklarının ruhsatlı yerlerine göz diktiler de taşçılar yerlerini bırakmak istemiyorlar; ona mı canı sıkılıyor?...
Bu taşçıları yerin dibine sokup altın madencilerini bu kadar pervasız, bu kadar can siperane savunmanın başka nedenleri de olmasın sakın?.. Çünkü onca köyde konuştuğum köylülerin hepsi dertli...
Ya kendisi Kozaklı değil, ya da Kozaklı ondan değil… Sahi Kozaklılar fıstık çamlarına ne ad veriyorlar biliyor mu acaba...
Sanki Oğuz Bey'le matruşka halinde:
Uslup aynı, tutarsızlıklar aynı, saldırganlık aynı, madencilerle, kamu görevlilerle asparagas muhabbet aynı...

Sanki ikisi de aynı kişi... Bu kadar mı benzerlik olur?..