SN. hassoman sen benim nereden biliyorsun kozağı kuru kuru sevdiğimi.Ben yıllardır köy muhtarıyla beraber verdiğim müçadeleden sonra 2800 dönüm araziyi taş ocakların verdiği zararları kapatmak makmasıdıyla ağaçlandırma başlattım. Altın madeni konusuna gelince işte sizin ve sizin gibilerin gelip sacma sapan iddialarda bulunup gitmelerinin ardından gerek maden yetkilileri gerekse devlet yetkililerinin vede vatandaşların araştırmaları sonuçunda gerçeği gören vatandaşda olaylara seyirci kaldı.sizin şimdi elinizde bizim sularımızın zehirlendiğine dair kanıtlayıcı resmi bir belge varmı.Yoksa çamuru at izi kalsın mantığınımı kullanıyorsunuz.Sizler zamanında ovacık taki maden hakkındada aynı şeyleri söylemiştiniz.İşte iddaalardan bir kaçı. 1.Altın madeni baz alınarak 50 km çapında yeşil yetişmeyecek(bırakın 50 km yi madenin içindeki havuzda sazlar bitti) 2.Madenin üzerinden uçan kuşlar bile havada ölecek(havadaki kuşları bilmem ama havuzun içindeki ördekler yuva yapıp yavruluyorlar) 3. Yeraltı suları zehirlenecek(Devlet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre maden çalışmaya başlamadan önce numune alınmak için açılmış kuyulardan her ay düzenli olarak alınan suların kalitesinde hiçbir değişiklik olmamış) Daha buna benzer birçok iddaa var.Bunları nerdenmi biliyorum .Gidip görmek istedim madeni kapımız herkeze açık dediler önce madende olup biteni gördüm ardından İzmir il çevre müdürlüğüne gittim.Oradaki yetkili kişilerlede görüştüm.Madenin düzenli aralıklarla denetlendiğini çevre yönünden olumsuz bir faktör görüldüğünde madeni kapatma yetkileri olduğunu ama şuana kadar böyle bir durumla karşılaşmadıklarını anlattılar.Eminimki bunu aynı şekilde yüzlerce kozaklı yaptı. Şimdi size soruyorum.Elinizde yeraltı sularının kirlendiğine dair bir belge varsa gelin sizinle beraber mücadele edelim.Tüm samimiyetimle sizden yardım bekliyorum.Yoksa eskisi gibi yürümüyor bu işler.Elinizde varsa belgeniz **** bildiğiniz bir yer varsa gidelim araştırıp bulalım. Taş oçaklarına gelince elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bu konuda yalnız kaldık sebebi ise taş ocakları altın madeni kadar popüler olmadı hiçbir zaman.Herkez biliyorki taş ocaklarının kaptmak için uğraşmak kimseye cıkar sağlamayacak. Şimdi bu yazımı okuyanların çoğu bana kızacak tavır alacak alabilirsinizde ama bunu yapmak yerine iddaa ettiklerinizi kanıtlayın ben haksız cıkayım.Geçte olsa mücadele edelim
|