View Single Post
Eski 28-08-2008, 14:20   #656
TeKiN80
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Sayın tekin 80 Bir internet sitesi buldum. Kalemgibi 1 yaşındaki zeytin fidanını dikip 2 yaşında insan boyunu geçermi yoksa internet sayfasımı yalan söylüyor. ilk aklıma gelen büyütücü hormon kullanılıyordur ikici aklıma gelense biz zeytin fidanına bakmasını bilmiyoruz. senin yorumunu bekliyorum, sitenin linki aşşağıda
bence bunların ilk aşamada önem verdikleri kısım zeytini görüntü olarak büyütmek. ağaca hızlı bir tempo kazandırıyorlar dibinden suyu eksik etmiyolar filizleri böceklere yedirtmiyorlar.hesaplamalara felan epeyce baktım biraz abartı var gibi geldi sulu zeytin hepsi acayip derecede büyük danelerden 4 de 1 yağ alınır die ifade ediliyor oysaki o derece su yutkunu bir ağaç 4 kiloda 1 kilo yağ vermez.son olarak özcan kardeş bence zeytini böyle hızlı geliştirmek hormon kullanımı varsa zaten baştan hata zeytine zarar yarın birgün zeytine o derece su veremessek o ağaçların hali sence ne olur.Strese girer yağ kalitesi düşer verim düşer ağaçta boy önemli değil önemli olan herşeyi sırası ile yapmak.

örnek verecek olursak mesela bir çocuk daha doğar doğmaz yürüyemez belirli aşamaları var zeytinde öyle zaman içinde zaten sen gerekli bakımı yaparsan o kendi çapında gelişir ama burdaki olayın tek nedeni damlama sulama ile suya alıştırmak iyi günler...

TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön