Konu: Arıcılık
View Single Post
Eski 28-08-2008, 10:18   #102
caucasus
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Sn Turkavianvet : Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Ben yapılan işlemin yanlış olduğunu tahmin ediyordum ama yazdığım gibi biz hep bu şekil de bu zamanda bölüyoruz denince bıraktım nede olsa benim de fazla bir bilgim yok.
Anladığım kadarıyla bu bölünen kovanın seneye çıkamıyacağını **** çok az bir nufusla çıkacağını yazıyorsunuz. Bir kaç soru yazmışsınız ben okudukça cevaplamaya çalışayım.
birincisi bölme işlemini yanlış hatırlamıyorsam Bu ayın 1 de böldük tam olarak 28 gün oldu

İkincisi kuvvetli derken bizim kovanlar ballıkla 2 kat ballığı alınca arıları ana kovana sirkeledik kovanda ki çıtaların üzerleri doldu dışarı dahi taştılar diğerin de ise kovan normaldi bana göre arkadaşa görede aynıydı diyebilirim. Sizin de yazdığınız gibi kişilere göre değişiyor.

Üçünçüsü biz arılarımızı başka yere nakletmiyoruz sadece kışlatırken sote bir yere alıyoruz o kadar.

Bir de şunu yazayım biz ballık harici ana kovanlardan 2 şer çıta bal aldık diğerlerini arılar için bıraktık. şimdilik bu kadar

Teşekkürler.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön