Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643
kozağı ne kadar çok araştırdığın çektiğiniz fotodan belli.o fotoğraf kozak yaylasında değil ayvalığa bağlı karaayıt köyündeki demir madenidir.insanları kandırmaktan ne çok zevk alıyorsunuz.ben bir kozaklıyım ve siz ve sizin gibilerin kozağımızı yanlış tanıtmasından rahatsız oluyoruz
|
Bu fotoğrafı çektiğim yer tam Kozak Yaylası’nın girişinde bir köy... Köyün adını unuttum. Ama faaliyet taş ocakları faaliyetine benziyordu. Demir madeni şantiyesi olabilir. Çünkü ileride Demirdere köyünde demir madencilerinin başka marifetleri var… Kozak Yaylasını turizme açıyorlar… Maksat vatana , millete hizmet…
Ancak tam bu köyden başlayan olumsuz gelişmeleler giderek Kozak Yaylasını tehdit eder durumda... O sözünü ettiğin demir madeni İşletmesi o yörenin tam bir baş ağrısı olduğunu biliyor musun?… Köyün merasına keyfe göre şantiye yapılmış… Söylemeye gerek yok, çevrede Bergema’dan ta Dikiliye kadar olan bölgenin içme sularını tehdit ediyor. Yani bu havzanın içinde benim yanlış tanıttığım Kozak Yaylası da var!..
Hadi bunu geç!..
Hisar Köyünün
Bayraklı Tepesinden çıkıp baktığın zaman duyduğun patlama sesleri ve arkasından o harika çam ağacı denizinin tam ortasından yükselen toz yığınları ne peki?...
Bırakın ardı ardına dinamitlerin patlatılmasını, ortaya çıkan toz zerreciklerinin bile fıstık çamlarına zararı olduğunu söylemek için uzman olmaya gerek yok. Bak, Kozak'ı yanlış tanıtmaya azimle devam ediyorum...
Şimdi bir altın maden şirketinin
Kestel Kulesi yakınlarında altın arama faaliyetlerinde bulunduğunu yazarak bu bölgeyi yanlış tanıtmaya tam gaz devam ediyorum... Bu adamlar tam 500 metreye kadar indiler. Bir yandan demir madencileri, bir yandan taş ocakları, bir yandan altın madencileri…. Kozaklıyım diyorsun ama havzadaki yer altı sukarı kirleniyor haberin yok... Üstelik altını çıkarıp uranyumu birakırlarsa al sana çifte tehlike… Suyun kirlendiği yetmiyormuş gibi bir de radyo aktif tehlike!... Keşke Kozak Yaylası için benim kadar kaygılı olsaydın da orayı içine edenlere karşı çıkanların safında yer alsaydın!..
Kozak Yaylası’nı ne kadar gezdiğim galeriye girdiğinde çektiğim fotoğraflardan belli. Ayrıca yukarıda koskoca ayrıntılı bir metin de yazdım… Ama bu yazıyı okuduğunu sanmıyorum. Okumamak da haklısın, çünkü uzun bir yazı… Uzun yazıları önyargılılar okuyamaz, sıkar onları… Galerideki fotoğraflarımı da boşuna bakmışsın. Yaşadığı çevredeki güzelliklere, olup bitenlere gözleri kapalı olanların fotoğraflardan göreceği bir şey yoktur... Evet Kozak’ı sevdiğin belli… Ama kuru kuru sevginin yararı değil, zararı dokunur haberin olsun… Bak Kozak’ın içine ediyorlar. Kalk da bir şeyler yapmaya çalışanların yanına koş… Tabi onlar tarafından beslenmiyorsan…
Madem ben Kozak Yaylası’nı yanlış tanıttım. O zaman siz doğru tanıtın… Bekliyorum…
Not:
1.ci fotoğraf: Bu fotoğrafı yeşilin ve mavinin bu yörede birbirine ne kadar yakıştığını göstermek için koydum.
2.ci fotoğraf: Taş ocakları aşağıda fotoğrafta gördüğünüz çamların tam ortasında faaliyet gösteriyor... Önce patlama sesleri, ardından toz bulutu yükseliyor...