Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuzel
Hulusi bey çok güzeller.Özellikle Sevilay ve Yasemin renkleri çok hoş.Panayır çiçeği nedir acaba?
|
Nuzel hanım beğeniniz için size de teşekkür ederim.Darısı sizlerin başına diyelim.Panayır çiçeğine gelince; bizim yörede kullanılan ismi panayır çiçeği başkayerlerde ne isimle anılır, yabancı ismi nedir bilmiyorum .Çiçeğin bende dört rengi mevcut(beyaz,pembe mor ve kırmızı) uzun süre açan dallanıp çiçekleri çoğalan kırağı düşüpte kararana kadar açan bir çiçek.Tohumları susam tanesini andırıyor.Çoğalması,ilkbaharda(nisan mayıs)tohumları hafif nemli gübreli toprağa serpilip üzerleri 1cm kadar toprakla örtülüp yeşerip bir iki yaprak olduktan yani ele avuca geldikten sonra ışık ve güneş gören bir yere 15/20 cm aralıklarla dikildikten sonra bir ay içerisinde açmaya başlayan görünüşü hoş ama ne yazıkki kokusu olmayan bir çiçek.NOT:çiçek isimlerinin Türkçe anlamlarını kullanmayı daha çok tercih ediyorum....Bu rada busene Mayıs ayında kayserili bir arkadaşa Yıldız çiçeği yumrusu satmıştım ama ismini şu anda hatırlamıyorum kayıtlarım da var ama şuanda yanımda yok.İlginize teşekkürler selamlar.