Yaklaşık 1 ay önce köy de arkaşlarla konuşurken arıların balını aldınımı diye bir soru geldi arkasından arıları bölelimmi ? Diye ikinci bir soru. Ben bu zaman da bölünürmü diye sordum tam zamanı ben hep bu zamanlarda bölüyorum dedi ve ertesi gün diğer arıcıyı gördüm arıları böldünüzmü diye sordu ona da aynısını söyledim aynı cevabı aldım.
Ben kendim balları aldıktaan sonra kendi bilgim çerçevesin de böldüm. 1 ballı çıta, 1 yavrulu çıta, 1 polenli çıta ve 2 ballı çıta daha yaptım ancak arkadaş sen anlamazsın ben yarın bölerim dedi ve bir kaç gün sonra geldi ve 1 çita bal sağ dibe, yanına 1 günlük yavrulu çıta, 1 yavrulu çıta ve son olarak yanına 1 çıta bal daha koydu. Buraya kadar normal.
Ben İstanbul'a geldikten sonra Teknik arıcılık sitesine bu şekil de yazdım ve yapılan işlemin uygulamada doğru zamanlama olarak yanlış oldğunu ve kışı zor geçireceğini yazdılar. **** bu önümüzdeki ay için de şerbetle bolca beslenilmeli, sizlerin de fikrinizi alayım dedim gerçi çok kişiden bilgi aldım ama fazla bilginin zararı olmaz.teşekkürler.
|