Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74
Bende 6.5 dönüm susuz arazime zeytin dikmeyi planlıyorum.Susuz olduğu için çakal fidanlara aşılanmış fidanlar kullanmayı düşünüyorum.Şimdiye kadar memecik ve ayvalık türlerini karışık olarak dikmeyi planlıyordum.Dün Çanakkale'den gelirken uğradığım zeytin fidanlıkları ve zeytinliklerde bayağı bir araştırma yaptım.Gerçekten de her taraf gemlik fidanıyla dolu.Gemlik türünü yağlık diye de, sofralık diye de pazarlıyorlar. Edremit tarım ilçe müdürlüğünün fidanlığındaki görevli domat zeytini dikmemi tavsiye etti. Pazar olanağının daha fazla olduğunu söyledi. Tabii susuz arazide olur mu bilmem dedi.Şimdi acaba domat zeytini mi diksem diye düşünüyorum.Domat zeytini hakkında bilgisi olan veya domat türünde tesis edilmiş zeytinlikleri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi? Saygılarımla...
|
Sn. hatipali74 ,
Ziraat mühendisi değilim , ama zeytin tarımı yaptığım ve domat zeytini de yetiştirdiğim için bilgim elverdiğince bildiklerimi size aktarmaya çalışayım. Dikmeyi düşündüğünüz domat cinsi zeytin sulak arazi ister , eğer hiç sulama imkanınız yoksa düşünmeyin , onun yerine kurak şartlara dayanıklı memecik , çekişte
vb. çeşitleri düşünmenizin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Selamlar . .