Sayın enigma 6643,
Kültürünüzü, daha doğrusu yaşamınızı bizlerden sakınmanızı aslında sevmemek mümkün değil.
Bundan çok uzun bir süre önce bir büyük gazetenin pazar ekini sabah okumak için açtım ve beynimden vurulmuşa döndüm. Gökovada orman yolu hariç karadan ulaşımı o tarihte mümkün olmayan bir koyu (Löngöz) iki sahife olarak resimler ile anlatmaktaydı bir seyyah. Çok söylendim kendi kendime ve ahtapot burayı da buldu dedim içimden. Şimdi o koylarda teknelere bile yer kalmadı demirlemek için desek yanlış olmayacağı gibi, Marmarisden günü birlik karadan balık tutmaya gelende gırla tabii. Dünya da böyle kaç tane koy varki onlar hoyratca harcansın.
Bunun yanında yine bir sitede Kaçkar dağlarının doruklarına nasıl turlar düzenlendiğini okumuşdum ve dayanamadım yorum yazdım oraya " insaf bırakın buraları bari kendi haline" diye.
Sizin yöreniz de özel ve inanıyorum ki o dağların tüm yerlisi özel kişiler ki oraları kültürünüz ile beraber bu günlere taşımıssınız. Ancak unutmayın ki bize yerleri sizler satmaktasınız. Bu işe karşı koymanın tek yolu var oda ne paha biçilirse biçilsin dayanmak. Ama gün o gün değil. Siz dayansanız yarın çocuklarınız dayanamayacak. Köylünün geliri ortada. Yerler her yıl katlanarak fiatlanmakta iken sizlerin geliri maalesef artmamakta. Ne yazıkki ters bir orantı var. Umarım dayanırsınız ve yabancı almazsınız yörenize. Ancak şunu da unutmayın, eğer yerleriniz satılacak ise hiç değilse sn. MeyveliTepe gibi tabiata saygılı ve duyarlı kişilere satılmasına gayret etmeniz en güzel çözüm diye düşünüyorum.
Hoşçakalın.
Düzenleyen hosseda : 26-03-2013 saat 23:08
Neden: Paragrafladım.
|