Konu: Kanser
View Single Post
Eski 25-08-2008, 11:05   #23
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Doğamızı tahrip etmeden gelecek nesillere bırakmak ve insana, çevreye duyarlı üretim yapmak ana misyonumuzdur.

Kullanıldıkça insana ve doğaya olan tahribin hemen hemen hiç olmadığı gözlemlendikçe, bu ürün bilinçli halk kitleleri tarafından özellikle tercih edilmekte ve zamanla herkes tarafından kullanılacağını beklemekteyiz.


http://www.chrysamed.com/tr/index.ph...g/acklama.html



Aktaş, Chrysamed adlı Avusturya'da kurduğu şirketi aracılığıyla Türkiye'de yatırım yaptı. Türkiye'deki yatırımın yüzde 95'i yabancı sermaye, yüzde 5'i yerli sermaye ile yapıldı. Chrysamed adlı ilacın, kene ve haşerelere karşı etkili olduğu belirtildi. İlacın tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Chrysamed Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aktaş, dünyada 30 bin çeşit haşere ilacı bulunduğunu, bunların haşereleri öldürdüğünü ancak ilacın kullanıldığı bölgeye birkaç saat sonra tekrar haşerelerin geldiğini ileri sürdü.

ETKİSİ 4 AYA KADAR ÇIKIYOR

1990 yılından bu yana haşerelere yönelik Chrysamed adlı ilacın çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Yusuf Aktaş, “Haşereyi bölgeden uzak tutmak önemli. Piyasadaki haşere ilaçları, zehirleyerek öldürüyor. Chrysamed'de ise çok fazla zehirli madde kullanmadan haşerenin sinir sistemini etkileyip, bölgeden uzak tutabiliyoruz. İlacın kullanıldığı bölgedeki havada molekülleri sezinleyen haşereler o alana tekrar gelmiyor. Etkisi 3-4 aya kadar çıkıyor. Diğer ilaçlardan farklı. Dünyada başka bir ilaçta bu sistem yok” dedi.

Aktaş, Türkiye'ye kene ilacı olarak bunu getirmediğini ancak Türkiye'de kene vakalarından sonra Chrysamed'in kene ilacının kullanılmaya başlandığını kaydetti.

2009 SİPARİŞLERİNİ ALDIK

İlk ihracatı da Discount Mağaza zinciri Alman ALDİ marketlerine yaptıklarını ve bir haftada ilacın tükendiğine dikkat çeken Yusuf Aktaş, “Başlangıçta 80 bin avroluk ürün gönderdik. 2009 siparişlerini şimdiden aldık. 2009 yılı için 500 bin avroluk sipariş aldık” dedi. Fabrikanın yıllık 200 bin ton kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Aktaş, 45 işçinin çalıştığını, ek yatırımlarla gelecek dönemde tarım ilaçlarının üretimini gerçekleştirerek, istihdam sayısını 500'e kadar çıkarabileceklerini kaydetti.

Aktaş, ilacın Türkiye'de büyük mağazalar, marketler, ecza depoları, veteriner klinikleri vasıtasıyla satıldığını söyledi. Aktaş, ayrıca 2009 yılında bölge bayilerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Aktaş, ayrıca ilaç için uluslararası patent aldıklarını söyledi.

BAKANLIKTAN RUHSAT ALINDI

Şirketin Genel Müdürü Mehmet Güven de, Nisan 2008'de üretime başlandığını söyledi. Diğer haşere ilaçlarının alkol ve solvent bazlı olduğunu ifade eden Güven, “Bizim ilacımız tamamen su bazlı. İlaç Avusturya'da icat edildikten sonra ülkemizde biyolojik deneylere başladık. Gaziantep ve Akdeniz Üniversiteleri'nde kene üzerine biyolojik deneyler yaptırdık. Kovucu ve öldürücü olduğu tespit edildi. Bunun üzerine de Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat aldık” diye konuştu.

138 KENE ÜZERİNDE DENEY

İlacın etkisini test etmek üzere yapılan deneylerde 138 kene üzerinde uygulama yapıldı. 15 dakika içinde kenelerin yüzde 100'ünün telef olduğu tespit edildiği belirtildi. 263 karınca üzerinde yapılan deneyde 15 dakika içinde yüzde 80'i ve 24 saat içinde tamamının telef olduğu kaydedildi. 103 sivrisinek üzerinde yapılan deneyde ise, tamamı 5 dakikadan daha az sürede telef olduğu belirtildi.

109 hamam böceği üzerinde yapılan deneyde 24 saat içinde yüzde 81,6 oranında başarı sağlandığı kaydedildi. İlacın ev içinde ve dış mekânlarda, balkon, bahçe, teras, hayvan barınakları, kamp ve piknik alanlarında, otel market, lokanta, hayvan çiftlikleri gibi büyük alanlarda kolayca uygulanabileceği belirtildi. Kokusuz olduğu, leke yapmadığı kaydedildi. Fiyatının da 10–12 YTL arasında olduğu belirtildi.

http://kobi.milliyet.com.tr/haberDetay?nid=1489

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön