View Single Post
Eski 25-08-2008, 08:17   #86
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar!

Toplantının özeti diye düşünüyordum. Meğer ne kadar zormuş yahu. O kadar güzelliği ve paylaşımı anlat anlatabilirsen. Kısaca var olasın Ağaçlar net demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Ha birde Güler hanım (Cennetin ) tamamını koymuş bir sepete Oğuz beyi ve Ferda hanımıda almış yanına yine gülücükler dağıtıyor. Turco bizi ağırlamak için elinden geleni yaptı inanın. Zahmet verdik kendisine. Ancak bir konuda haklı olduğu bir kez daha ispatlandı. Ağaçlar net üyeleri bir ara açlıktan ölmek üzerelerdi imdada güler hanımın cepetindeki meyveler yetişti. Hoş Sansarlar pek meyveyi sevmezler ya desemde inanmayın. En küçüğünden en büyüğüne sepetin başından hiç ayrılmadılar. Seboda bir heyecan bir heyecan. Hey Sebo büyüyorsun haberin ola. Evini tuttun tutmasınada şimdi sıra elektirik ve su faturalarında biliyorsun. Anladın sen onu anladın. Keşke senin yaşlarda olsaydım (Fiziken) ev değil apartmanı kiralardım be Sebo. Celal beyle ilk defa bu kadar uzun bir araya geldik. İnanın oda benim gibi biraz hazır cevap. Hoş hiç birimiz o konuda Oğuz beyin eline su bile dökemeyiz. Yolda kızlarım anlata anlata bitiremediler Oğuz beyin ders veren hazır cevap halini. Kebaba gelince etler bin bir özenle Selahattin hoca tarafından seçildi. Kasap bir ara nerdeyse satırla hocayı tezgahın arkasından kovalayacaktı ancak cesaret edemedi. Nedenmi ön tarafta ağaçlar nete bir türlü üye olamıyan Cumalıkızıklı Mehmet Emin amca vardıda ondan. Adam bir ona baktı bir hocaya vaz geçti indirdi satırı. Artık gerisini siz düşünün. Resimlerle Tokat Kebabı hazırlama arşivini Sebahattin hazırladı çok yakında burdan seyretceksiniz. Baş denetçimiz Oğuz bey saniye saniye takipte. İşi kapacakya sonrada Güler hanımın zılgıtından kurtulacak. Bir ara telefon kulağında gözler kebap ocağında Turhallılarla Niksarlıları birbirine düşürmeye bile çalıştı. Yok siz bilmiyorsunuz en iyisini Niksarlılar yapar gibi. Daha neler neler.
Habibe hanım yine bizimle birlikte hoş vakit geçirmiştir umarım. Araçla çıkarken piknik alanına Cumalı kızığa hayran olduğunu sanıyorum.
Hüseyin bey ve Mehmet bey için yazılacak o kadar çok şey varki nerden başlanır bilemem. Dağın başında bize teknolojiyi kullanarak BSA organik gübreyi tanıtırken çok mutlulardı. Birde onlarda benden deliler. İsterseniz onlara sorun. Burdan evden getirttiği sarmısakları ile bize katkı sağlayan marketci arkadaşa teşekkürler. Sıcak insanlarsınız vesselam. Sağ olun var olun. Selahattin hocamın eşi ve eşim bir köşeye çekilmişler gizlilik içinde kimse sırrımızı öğrenmesin diye Tokat kebabını hazırladılar ellerine sağlık. Küçük kızımızı yanaklarından öpüyorum. Oğuz bey duymasın aramızda kalsın ama Tokat kebabının bir eksiği vardı oda bende kalsın. Sonra bir ara sizlerle paylaşırım. Onuda söylersek işin sırrı kalmayıp tamamen deşifre olacak.

Uzun lafın kısası hepimiz sanki mutluluğun resminin içindeydik. Nedir o? Büyük aile. Hani şu dünyanın kabul ettiği bizim bir türlü hazmedemediğimiz şairimizin yine ünlü ressamımız Abidin Dinoya çizebilirmisin dediği tablo varya onu yaşadık. Hepimiz.

İyiki Varsın Ağaçlar net.

Katılan katılamayan tüm arkadaşlarımı Yalovadan saygıyla selamlıyorum.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön