View Single Post
Eski 23-08-2008, 14:31   #636
TeKiN80
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Sayın tekin80 taban suyu yüksek olan zeytinliklerimde dal kanseri oluşmaktadır. Şu anda bakır ve sonbahardada borda bulamacı uyguluyorum. Dal kanserini durdurmayı başaramadım. Bir öneriniz varmı ?
zeytin dal kanseri çok kötü bir zeytin zararlısıdr.genellikle taban suyu yüksek sulak bilhassa sazlıkların üzerine dikilen zeytinlerde rastlanır.sayın özcan2007 uygulamanız güzel fakat bunu hastalığın olduğu ağaçlarda yılda 4 kez ve 2 yıl üst üste uygulamalısınız.siz nasıl yapıorsunuz bilmiyorum ama.Birde bahçenize drenaj kanalları veyahut belirli aralıklarla çukurlar açarsanızda taban suyuna bi çözüm bulabilirsiniz.kanser bulaşmış dalları budarken havanın yağışlı olmamasına dikkat edin budama yaptığınız dalları bahçe dışında yakın ve aletleri her seferde temizleyin dezenfekte edin.birde gereğinden fazla azot kullanmayın.ilaçlamalırda birini hasattan sonra , ikincisini şuabat sonunda dolu ve don olaylarından sonra üçüncüyü bahar yağmurlarından önce sonuncuyuda sonbahar dan önce olarak ayarlayabilirsiniz. Benim arazilerde pek görülmedi fakat hemşeri birinin arazisinde çok fazla sizin arazi gibi taban suyu yüksek. iyi günler...

TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön