View Single Post
Eski 23-08-2008, 08:36   #11
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Ben de doğal tohumdan yanayım. Ticari açıdan düşünülce F1 tohumları tercih edenler olabilir ama tüketici bilinçlenince, üretici de doğal tohumlara daha çok yönelecek diye düşünüyorum.

Domatesin içinde şu var, bu var, bize bu yararı var, bunu güçlendirir... gibi bir çok bilgiler alıyoruz ama bu yararlar doğal tohumla üretilmiş sebzeler için geçerli değil mi? Genetiğinle oynanan tohumlarda bu yararların çok azının kaldığı söyleniyor. F1 tohumlarla doğal ürünlerimizi kaybediyoruz.

Şahsen karnımı doldurmak, yemeğimi tam tarifle yapmak için mutfağıma malzeme almıyorum. Bulabildiğim kadarıyla doğal (pek bulamıyorum ama) ve mevsiminde tüketmeye çalışıyorum çünkü amacım çocuklarıma yedirirken onların sadece karnını doyurmak değil, sağlıklarını korumak.

Eskiden yaz kış domates alırdım, son yedi senedir kışın almıyorum, yazdan kaldıysa kullanıyorum, kalmadıysa da kullanmıyorum. Amacım sadece kırmızı renkli yemek yemek değil, domatesin tadını ve yararını almak. Bunu sadece domates için değil bütün sebze ve meyvelerde uyguluyorum.

Organik olanlar pahalıya satılıyor ama bir üründen 5 adet boş alacağıma, 2 adet dolu almayı tercih ediyorum.

Tabii ki bunu yapamayıp öncelikle karınlarını en ucuz yoldan doyurmaya çalışan, alım gücü çok düşük milyonlarca insanımız var, onlar için diyecek lafım yok ama alabilecekler bilinçlenince, üretici de talebi mutlaka değerlendirecek, şartlarını ona göre ayarlayabilecek diye düşünüyorum.


Düzenleyen Kiraz : 23-08-2008 saat 08:38 Neden: ekleme
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön