Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Fazladan herkes bir sürü şey yapabilir. Ama böyle ciddi bir konuyu sivil toplum olarak halledemezsiniz. Dünyadaki örneklerini takip etmiyor musunuz?
|
Ehe bu konu bittimi, ne oldu şimdi bu toğumçuluk;
işte arkadaşlar konuşuruz konuşuruz sonuç
29.05.2008 tık yok.
Yani şimdi kendi toğumumuzu üretiyormuyuz.
Güzel en azıntan engelledik, bittimi.
Bitmez çünkü biz ayağa kalkamayız, örgütlenemeyiz, örgütlensekte birilerin arpalığı olur, veya öyledir diye çamur atar, yine orayı dağıtırız, birlikte hareket edemeyiz, birileri gelir ayağına basar, diğeri e o benim ayağım değil der, böyle yazışmalarda, konuşmalarda atar keseriz, sonuç hepsi hava da kaldı.
Nerde tütünümüz
Nerde pancarımız (ikibinli yıllarda amerika kotayı yarıya düşürünce nerede idi bu millet)
nerede toğum üreten toğum üretme çiftlikleri
Buna benzer daha çok var.
E biz ne yapıyoruz sadece konuşuyoruz, işte böyle benim yapmış olduğum gibi yazıyoruz.
Peki bir öz eleştiri yapmamı istermisiniz.
Madem bu kadar öz kaynaklarımıza sahip olmak istiyoruzda, neden sitede bile satış yapan arkadaşlarımızın toğumlarının yerli olup olmadığını sormuyoruz.
Bakıyorum çoğu toğumlar ithal, kullanmıyalım o halde, kullanmazsak yerli üretimi teşvik etmezmiyiz?
Yok biz yazarken çok iyi yazarız, uygulamada benimki iyi olsun, hasana yerliyi öneririz, kendimiz yabancı toğum alırız, hasanın kinden daha iyi olsun diye. Hasan aptalmı oda senin düşündüğünü düşünüyor.
İşte biz böyle yizzzzzzzzzzzzz.